Vickelbyponny

Maxros M har åkt hemifrån
Idag kom det en familj från Tibro hit för att hämta Maxros M. De ska låna henne under ett år då deras pojke kör sitt sista år som shettiskusk. Om lillasyster sedan vill fortsätta tävla henne så kommer de ev. att köpa henne. 
Ted och Tessy var med då hon åkte och vi hade tillsammans borstat Maxi riktigt ordentligt, fotat henne och kramat henne ordentligt innan hon åkte. Maxi klev snällt på transporten då de lastade henne och vi fick sedan rapport om att resan hade gått bra. Hon kommer nu att börja träna ordentligt för målet är en start i Kriteriet och där gärna en framskjuten placering. ;)
Vi önskar kusk och familj all lycka till med vår stjärna.

Maxix vackra huvud

Stor och rejäl är hon

Hejdå Maxi. Tessy ger henne en stor kram

Även Ted kramar henne farväl
 
Thilda och Malton i olycka på Solvalla!
Idag var det tänkt att Malton skulle kvala på Solvalla. Men så blev det inte! Istället blev han och thilda inblandade i en olycka. Det skedde redan vid första värmningen. Thilda hade börjat värma Malton på den inre banan och körde  sedan ut på stora banan. Där körde hon några bakvarv innan hon vände upp. Hon väntade med att vända upp i rätvarv flera gånger då det även var stortravare på banan. Även traktorn som var ute och sladdade banan väntade hon ut innan hon vände upp. Då hon vände var banan fri, varken traktorn eller någon stortravare var i närheten. Thilda tänkte verkligen på säkerheten och var mer försiktig än vanligt pga att det fanns stortravare på banan.
Väl i rätvarv sprang malton på riktigt bra så Thilde tyckte det kändes riktigt bra. Men hon hann inte så långt innan hon blev ordentligt påkörd av en stortravare. Hon låg längst in på spår ett med traktorn en bit utanför. AAllt var lugnt då Malton är en riktigt trygg kille. Pötsligt small det bara till och Thilda kastades ur sulkyn. En lärling till en av Solvallas stortränare körde in mellan traktorn och Malton. Något som var väldigt tveksamt att göra då utrymmet inte var mer än ett spår samt att kusken körde en okvalad 3-åring. Hästen blev rätt för traktorn och kastar sig åt sidan, rakt på Malton och Thilda. Thilda flyger högt upp i luften innan hon landar. Hon har då slagit i höften ordentligt samt skrapat båda armarna så mycket att huden har slitits bort. Malton springer in på innerplan, utan kusk, men fastnar i en av Solvallas alla reklamskyltar. Ett metalrör som håller upp skylten lossnar och slår Malton över ryggen vilket gör att han fortsätter springa fastän han sitter fast i skylten. Han springer runt, runt stolpen som håller upp reklamskylten innan Thilda lyckas få stopp på honom. Flera människor rusar dit för att hjälpa till. Till slut får de loss honom men Thildas sulky är helt kraschad. 
Thilda blir omplåstrad liksom Malton efter att veterinären undersökt honom. Båda har flera sår på kroppen och är rejält mörbultade och båda haltar.
Thilda ringer upp till domarna för att de ska kunna hjälpa henne med ersättning för alla skador men de svarar då att kusken inte körde på henne med flit så därför tänker de varken döma stortravskusken eller ersätta skadorna på suly och Thilda. Men vem kör på någon annan med flit? 
Thilda jobbar nu på att få hjälp med försäkringsfrågan gällande både materiella skador likväl kroppskador. Det kommmer att bli en fortsättning på detta.
 
Jobbar för maten
Det är torrt i hela Sverige och foderbristen lika så. Även vi är drabbade då vår vanliga höleverantör inte kan lova något alls. Han slår allt han kommer åt men hoppas på att det ska regna snart så han ev. skulle kunna ta en andra skörd.
Vi har turen att ha väldigt snälla "grannbönder" som hjälper oss med vad de kan. Den närmsta grannen lånar ut de fält som finns nedanför oss, under vintern och till nästa säsong och framöver kommer vi att kunna få skörda där också. 
En kobonde har slagit större delen av fälten men vissa bitar har han lämnat då hans maskiner var för stora. Dessa fält får vi skörda. 
En annan grannbonde slår nu bitarna mellan sådd och diken och han har dessutom lovat att ta lite halm till oss då de skördar haven. Den allra närmsta grannen , som varit travtränare, ska lägga ner och har några balar vi ska få.
Dessutom läggs det ut en massa tips på nätet så som,  ha hästarna länge på bete, fodra med sly, torkade brännässlor och så vidare. De flesta tips följer vi utom ett. "Avliva alla gamla hästar. ALDRIG!!! Kommer aldrig att hända. 
Så idag fick Mille, 29 år, dra hem.delar av sitt eget vinterförråd. Han var så duktig och det blev faktiskt mer än vi trodde från början. Nu har vi ytterligare några bitar att slå så med lite tur har han fått dra hem.allt sitt vinterfoder och ev. lite till kompisarna.
(null)