Vickelbyponny

Jobbar för maten
Det är torrt i hela Sverige och foderbristen lika så. Även vi är drabbade då vår vanliga höleverantör inte kan lova något alls. Han slår allt han kommer åt men hoppas på att det ska regna snart så han ev. skulle kunna ta en andra skörd.
Vi har turen att ha väldigt snälla "grannbönder" som hjälper oss med vad de kan. Den närmsta grannen lånar ut de fält som finns nedanför oss, under vintern och till nästa säsong och framöver kommer vi att kunna få skörda där också. 
En kobonde har slagit större delen av fälten men vissa bitar har han lämnat då hans maskiner var för stora. Dessa fält får vi skörda. 
En annan grannbonde slår nu bitarna mellan sådd och diken och han har dessutom lovat att ta lite halm till oss då de skördar haven. Den allra närmsta grannen , som varit travtränare, ska lägga ner och har några balar vi ska få.
Dessutom läggs det ut en massa tips på nätet så som,  ha hästarna länge på bete, fodra med sly, torkade brännässlor och så vidare. De flesta tips följer vi utom ett. "Avliva alla gamla hästar. ALDRIG!!! Kommer aldrig att hända. 
Så idag fick Mille, 29 år, dra hem.delar av sitt eget vinterförråd. Han var så duktig och det blev faktiskt mer än vi trodde från början. Nu har vi ytterligare några bitar att slå så med lite tur har han fått dra hem.allt sitt vinterfoder och ev. lite till kompisarna.
(null)











Sarah

Va snällt att dom hjälper till :)

Svar: ja, vi har helt underbara grannar och bönder häromkring!
Vickelbyponny

Anita

Så fint! :D

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress