Vickelbyponny

Tankarna vandrar och snabba beslut
I söndags kom Thilda över till oss för att prata om framtiden med hästarna. Vi satt länge och pratade och diskuterade olika alternativ. 
Men så beslutade vi att både Tuva och Toka skulle betäckas i år. Till Tuva letade vi snabbt fram Manicken. En snabb och trevlig hingst som inte stod alltför långt bort. Toka skulle Stuteri Tusen få låna av Lovisa och vi tänkte att Malton som ändå går här hos oss skulle passa bra.
Så idag skodde vi av Toka och Tuva och senare på eftermiddagen kom Thilda för att hämta Tuva och köra henne till Manicken. Thilda hade då varit i kontakt med Stall Granö om berättat för henne att Tuva skulle få gå ensam i en hage. Det lät inte alls bra då Tuva inte alls kan gå ensam i en hage och att det skulle finnas hästar i närheten skulle inte lugna henna alls. Så då bestämde vi att Toka skulle få följa med som sällskap och 10 sekunder senare bestämdes det att även Toka skulle betäckas med Manicken. Hon var ju ändå där.  Så..... Inget blev som det var tänkt från början. Gladast över detta beslut är nog ändå Tuva som redan då hon skulle förberedas för transport, fick stå 2 meter ifrån Toka, och blev heltokig över att Toka inte var precis bredvid henne. Så det var nog ändå ett bra beslut. Det hade annars funnit en risk att Tuva aldrig lugnat ner sig så mycket att hon skulle kunna ta emot en hingst. Det är ju första gången fr båda stona.
\n
Nu får vi hoppas att alla ston tar sig för då kommer vi att ha 5 små föl skuttandes omkring i våra hagar till nästa sommar. Vad det skulle vara roligt om det blev så.

\n
\n
\n
 
\n

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress