Vickelbyponny

Thilda och Malton i olycka på Solvalla!
Idag var det tänkt att Malton skulle kvala på Solvalla. Men så blev det inte! Istället blev han och thilda inblandade i en olycka. Det skedde redan vid första värmningen. Thilda hade börjat värma Malton på den inre banan och körde  sedan ut på stora banan. Där körde hon några bakvarv innan hon vände upp. Hon väntade med att vända upp i rätvarv flera gånger då det även var stortravare på banan. Även traktorn som var ute och sladdade banan väntade hon ut innan hon vände upp. Då hon vände var banan fri, varken traktorn eller någon stortravare var i närheten. Thilda tänkte verkligen på säkerheten och var mer försiktig än vanligt pga att det fanns stortravare på banan.
Väl i rätvarv sprang malton på riktigt bra så Thilde tyckte det kändes riktigt bra. Men hon hann inte så långt innan hon blev ordentligt påkörd av en stortravare. Hon låg längst in på spår ett med traktorn en bit utanför. AAllt var lugnt då Malton är en riktigt trygg kille. Pötsligt small det bara till och Thilda kastades ur sulkyn. En lärling till en av Solvallas stortränare körde in mellan traktorn och Malton. Något som var väldigt tveksamt att göra då utrymmet inte var mer än ett spår samt att kusken körde en okvalad 3-åring. Hästen blev rätt för traktorn och kastar sig åt sidan, rakt på Malton och Thilda. Thilda flyger högt upp i luften innan hon landar. Hon har då slagit i höften ordentligt samt skrapat båda armarna så mycket att huden har slitits bort. Malton springer in på innerplan, utan kusk, men fastnar i en av Solvallas alla reklamskyltar. Ett metalrör som håller upp skylten lossnar och slår Malton över ryggen vilket gör att han fortsätter springa fastän han sitter fast i skylten. Han springer runt, runt stolpen som håller upp reklamskylten innan Thilda lyckas få stopp på honom. Flera människor rusar dit för att hjälpa till. Till slut får de loss honom men Thildas sulky är helt kraschad. 
Thilda blir omplåstrad liksom Malton efter att veterinären undersökt honom. Båda har flera sår på kroppen och är rejält mörbultade och båda haltar.
Thilda ringer upp till domarna för att de ska kunna hjälpa henne med ersättning för alla skador men de svarar då att kusken inte körde på henne med flit så därför tänker de varken döma stortravskusken eller ersätta skadorna på suly och Thilda. Men vem kör på någon annan med flit? 
Thilda jobbar nu på att få hjälp med försäkringsfrågan gällande både materiella skador likväl kroppskador. Det kommmer att bli en fortsättning på detta.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress