Vickelbyponny

Våra gamlingar
Tänkte berätta lite om våra "gamlingar" som inte längre tävlar. De går ju mest och skrotar i hagen men då och då gör vi lite med dem.
Umil är ju 29 år i år och han går mest med småbarnen numera. Det tycker han är lagom jobbigt och riktigt kul dessutom. Ted och Tessy turas om att rida eller köra honom.
Tyvärr verkar Mille lite trött och håglös och har ätit dåligt med grovfoder den senase tiden, så jag lät vår veterinär, Göran, titta på honom. Först en liten allmän hälsokontroll och därefter kollades tänderna. Göran var imponerad över hur fina tänder han har för att vara 29 år gammal. Tänderna raspades lite då Mille hade en liten hake men den var så liten så Göran trodde inte att den hade någon betydelse. Nu ska vi avvakta denna vecka och se om Mille äter bättre igen annars kommer vi att ta blodprov på honom till helgen.
Monita har börjat träna på igen men går inte helt rent i joggingtrav. Därför tog vi ut vår equiterapeut som tittade över henne.Det var inga stora fel men hon var lite stel i vänster bakknä vilket vi misstänkt. Hon fick lite behandling men sen är det bara att fortsätta träna henne lite lätt. Det mår hon bara bra av.
Rosett börjar bli lite bebisrund om magen men det är ännu långt kvar innan vi kan se om det fortfarande är en liten fölis i magen. Hon ska ju inte föla förrän i Juni. Så det är bara att vänta och se.
Alla tre är lurviga med tjocka pälsar så de kommer att behöva klippas snart. Tyvärr är nätterna väldigt kalla ännu och vi har inga tjocka täcken till shettisarna så vi får vänta tills det blir lite varmare igen. Men då ryker pälsen.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress