Vickelbyponny

En fin familj
När vi tidigare fått föl brukar vi alltid ha stoet tillsammans med någon annan hästkompis och oftast blir det Mille. Mille har varit med om många fölningar men bara två gånger har han blivit helt förälskad i fölet. Det hände när vi fick vår första uppfödning, Mad Max (e. Maxmer u. Madicken Engström),och Mille fick för sig att han var "pappa" och sprängde två elstängsel för stt få gå tillsammans med honom.
Nu har det hänt igen. Mille vill absolut inte lämna lilla föliskillen. Han vaktar honom lika mycket som Rosett gör och när Ted skulle rida lite på Mille härom dagen ville han inte ens lämna hagen och gick sedan och grnäggade och skrek efter lillkillen ända tills de var hemma igen. När han sedan släpptes in i hagen igen, sprang han fram till fölis och så blev han nöjd.
Tog lite bilder på denna lilla familj.
 
Styrketräning
Idag fick Malton gå ett rejält styrkepass. Han fick jogga & trava på i ett ganska bra tempo hela vägen ner till sjön. Där nere brukar vi vända & då är det nästan 700 meter som det går uppför, ibland lite svagt & ibland ganska brant. Han fick dessutom gå med svarta rockarden så att det skulle bli ännu tyngre.

(null)

(null)

(null)


Nu är han här!
I morse vid 7.30 ungefär, fölade Rosett i hagen. En brun hingst, efter Lufsen II, blev det denna gång. Rosett har därmed fått 7 ston och 7 hingstar. Jämt mellan könen alltså.
I morse tittade jag ut genom fönstret och allt verkade lugnt. Men vid 7.45 ungefär såg jag att Mille stod utanför ligghallen och då misstänkte jag att något hade hänt. Mycket riktigt. Där stod ett litet brunt föl som försökte dia på Rosett som låg ner och vilade.
Rosett verkar bli väldigt trött efter sina fölningar men i år har vi lyckats hålla hullet på henne betydligt bättre än förra året. Detta år är dessutom fölungen en mer normalstor shettisunge. Millie, som föddes förra sommaren, var ju otroligt stor när hon föddes och det tog hårt på Rosetts krafter då.
Mille har nu på förmiddagen fått gå i hagen bredvid, till hans stora sorg, så att Rosett och fölis ska kuna få vila och bygga upp ett band mellan dom. Senare idag kommer Mille att åter få träffa "sitt" älskade föl.
Denna fina hingst har en mycket vacker brun färg (just nu) med vita hår i pannan, men då han har väldigt mycket ljust runt ögonen finns en liten misstanke om att han ev. blir skimmel. Vi får vänta och se. Blir han skimmel kommer vi nog att behålla honom och så får vi sälja någon av de andra unghästarna istället. Vi får se hur det blir, men som Malena sa, "Vi behöver egentligen en valack." Vi får se....
Men just nu ska vi bara se till att allt fungerar med di, bajs och kisseri. 
Söt är han i vilket fall.
Ett namn ska han ha också. Det ska börja på L (efter Lufsen såklart)
Några tips och idéer?