Vickelbyponny

SEGER för Myran!
ÄNTLIGEN!!! 
Det måste man nog ändå säga. Hon har varit på gång till seger flera gånger men så har det blivit problem längs vägen men nu....
Lördagen den 29 september 2018 satte Tusens Monmyra M, nosen först över mållinjen. Det var ett 2140m - lopp där hon stod på start. Hon var egentligen neranmäld då grundtiden var 2.18,0 och hon hade rekordet 2.19,8. Men loppet passade henne perfekt. Hon sprang på med lätta steg trots att hon var sur pga av brunst, banan var kladdig och vädret regnigt och uselt. Men en överlägsen seger blev det och ett nytt fint rekord igen. 2.18,0 lyder det nya rekordet på. SÅ härligt!
Myran sprang även ett 1640 m -lopp där hon stod på tillägg. Loppet gick innan segerloppet. Där placerade hon sig som 5:a på 2.20,1. Det var endast 3 tiondelar från mitt tidigare rekord. Och loppet var riktigt tight. Så det var också en bra prestation.
Mot mål
 

Segerdefilering
Bild från förta loppet
Tight lopp.
 Bilderna är tagna av: Thea Magnusson, Emelie Winge och Sandra Johansson
 

Nu har Qåla flyttat
I lördags kom Qålas fodervärd hit för att hämta Qåla till Norrland, far att ha henne på foder under några år, är det tänkt. De kom redan på förmiddagen så kl.08.00 kom vår veterinär över och besiktigade henne. Inga problem där och hon skötte  sig exemplariskt. 
När fodervärden, Ida och hennes mamma, kom satte vi oss i köket för att gå igenom kontrakt och tita på veternärprotokollet. Lite tips och funderingar pratade vi också om innan vi gick ut för att hämta Qåla. Som vanligt kom Qåla gärna fram och lät sig villigt fångas in. Därefter lastades hon i deras transport och hon gick rakt in utan att tveka. Så startade den långa resan mot norr. Vi önskar Ida och Qåla lycka till och att ni får en rolig och spännande tid tillsammans.
Veterinärkoll
Qåla och hennes fodervärd
 
Lego M - en liten tuffing
Lilla Lego växer och frodas. Han har snart fällt hel fölpälsen och är snart helvit. Han är en kaxig liten kille men samtidigt väldigt kelen och nyfiken. Så fort man närmar sig hagen kommer han springandes emot en och vill bli kelad med. Hagen han går i tillsammans med mamma och syster samt ytterligare ponnysar, är rejält stor men ändå märker han när man är på väg mot öppningen. Det ska bli så spännande och se hur han utvecklas och om han kan få fortsätta vara hingst. Det kommer ju dels bero på om han blir trevlig som hingst och om han är tillräckligt bra i trav eller tillräckligt nygg för att få fortsätta som hingst. Skulle det visa sig att han inte uppfyller alla krav och önskningar kastrerar vi honom. För en trevlig valack kan vi ockå behöva nu när Mille börjar bli så gammal som han är. Nästa år blir han ju 30 år!!!! Bästa Mille.
Nu är även hans registreringspapper inskickade så nu är det bara att vänta på passet och sen kan vi registrera honom som ponnytravare också.