Vickelbyponny

Lego byter färg
I slutet av förra veckan fick småttisarna sina hovar verkade. De flockades runt hovslagaren och tittade nyfiket på då de turades om att få sina hovar verkade. Lego, som verkades för första gången, tyckte först det var lite konstigt men mycket snart förstod han att deet inte var något farligt utan stod stilla den lilla stund han var tvungen att stå på två ben. Mycket duktig liten kille.
Lego är ju chippad och registrerad som brunskimmel (konstantskimmel) och nu när han släpper fölpälsen håller han på att bli alldeles vit på kroppen. Det ser så häftigt ut.
 
 
Lego i sin vita skrud tillsammans med syster Milllie M 1 år.
 
Ponnyridning som zebra
 I lördags var det dags för ponnyridning. Det var förskolan Åkersorken som hade en temadag med temat safari som även ville ha en "zebra" att rida på. Sagt och gjort. Mille ställde upp som zebra och Malena klädde ut sig i safariställ och följde med som ledare. Milles zebraränder gjorde hon med hjälp av kyllera så han såg välgigt zebrarandig ut. Det blev en hit och Mille fick jobba precis lagom mycket för att fortfarande tycka det var helt okej.
 
 
Nya framgångar för Myran
Igår startade Monmyra i ett insprängt lopp på Åby med Amanda i sulkyn. Hon gjorde ett kanonfint lopp där hon blev trea på nya rekordet 2.19,8. Första gången under 2.20. Hon fick tyvärr en rejäl galopp efter drygt 500 m men hon höll annars ett bra tempo under hela loppet vilket gör att man hoppas på att hon slutar med dina galopper för då kommer även första segern. Så kul att hon börjar ta i lite mer i loppen.