Vickelbyponny

Bara motgångar....
Idag gjorde Malton sin första start i vår träning. Och det gick verkligen inte bra.
Han var överladdad och spänd när han kom in på banan och i loppet kändes han riktigt stark. Han låg på så hårt att Thilda var tvungen att ta björntag (han som aldrig ligger på hemma). De lyckades ta sig i mål men fick startförbud för orent trav. Tråkigt då han hade kommit tvåa i det andra loppen på den tiden han sprang i första loppet.
Snabbt ut och flyttade över viss utrustning och sen ut i loppet efter med Toka. Stress, stress och trots att Thilda var på banan 2 minuter innan start ropade de ut "15 sekunder till start" och Thilda blev bestraffad för att ha försenat starten trots att hon hade sagt till innan om "sen def.". Toka var stressad och tog sig runt på en tid mer än 10 sekunder över rekordet.
Sen var det dags för hemresa och bara några kilometer utanför Gävle fick de punktering på transporten. Det fick ingen hjälp av polisen utan fick ringa fösäkringsbolaget som skickade en bärgningsbil. Alla däck var tydligen spruckna och uttorkade pga solen vilket ledde till att alla däck behövde bytas ut.
Så med nästan 6 timmars försening åkte de sedan vidare hem.
Så i.o.m. detta lägger vi ner årets tävlingssäsong med våra hästar. 
Thilda gör en sista start på Monté-SM men det är ju med en annan häst än våra. Hoppas verkligen Thilda får en bra tävlingsdag då. För nu får det lov att räcka med motgångar.
Så nu ses inte vår russ ute på tävlingsbanorna något mer i år och heller inte under 2019. Sen får vi hoppas att vi kommer igen under 2020. 
En shettis och två russ, som vi lånat ut, kommer att starta nästa år (är det tänkt) och vi hoppas att de inte har samma otur som vi haft i år.
 
Bilden kan innehålla: häst och utomhus


Bilden kan innehålla: personer som rider, häst, himmel och utomhus

Bilden kan innehålla: utomhus
 
Bilden kan innehålla: 1 person, bil, skor och utomhus
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress