Vickelbyponny

Filminspelning
På skolan jag jobbar arbetar eleverna just nu med historia. Som avslutning på historia-perioden får eleverna skriva manus och spela in film. Och det var då dags för filminspelningen idag. Hela mellanstadiet (ca 70 elever) skjutsades ut med bilar och buss till Vallby kyrka, där ponnyerna går under sommaren, och sedan drog inspelningarna igång. 

Först togs scenerna i  och utanför kyrkan för att sedan avslutningsvis spela in scenerna där ponnyerna skulle vara med. 

Montro fick först bära Gustav II Adolf på ryggen i sin roll som Streiff. Därefter fick hon och Totta byta om till riddarhästar för att delta i ett tornerspel. Båda tjejerna var helt med på noterna och trots att jag flera gånger påpekade för eleverna som skulle rida att de är snälla men pigga och att de är otroligt känsliga för skänkeln, så tror jag inte riktigt att de uppfattade hur pigga och känsliga de är. Så till en början gick det lite för fort och okontrollerat, men efter ett tag så flöt det på riktigt bra!

Inte lätt med pigga och snabba ponnytravare när man är van med ridskolehästar. Två av tjejerna (de var tre som red) hade bara ridit på ridskola tidigare och då blir det väldigt stora kontraster.

(null)

(null)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress