Vickelbyponny

Tävling på Kalmar

Nu är sommaren verkligen här och även värmen. 31 grader var det i skuggan idag och det är inta mycket man orkar göra. I Söndags var Malena nere i Kalmar igen och den här gången var Montró och Monita med. Montró var med i ett lopp som hon vann mycket enkelt på 2.13,9. Hon var inte ens svettig när hon kom imål trots 30 grader i skuggan.
Desstå svettigare var Monita som kom imål som två efter Ramona Ernst på nytt rekord. 1.50,0. Nu bara måste hon spränga 1.50-gränsen. Vi har väntat så länge på det. I montén gick det sämre då hon blev diskad för galopper men hon är förlåten då hennes hovar var ordentligt utslitna av banan.(Hon gick barfota i båda loppen). I vilket fall var Malena nöjd med sina ponnysars resultat.

 
sl380478
 
I måndags var Malena med och red i ett V65-lopp. Det var första gången montén gick på V65. Tyvärr var hästen rätt dålig och trots att hon red helt perfekt, efter instruktionerna, så var motståndet alldeles för hårt för den här hästen. Men det var ändå roligt att få vara med i premiären. På kvällen visades loppet på TV:n. Jättekul.

I onsdags fyllde Malena 22 år och vi firade henne, som så många gånger förr, på sjön. Hon fick även höra sång från alla som var med på Jajjas läger på Sundbyholm den här veckan. Naturligtvis blev det mycket bad också denna dag.
Även Filippa badade (länge) och vågade hoppa från bryggan rätt ut i vattnet. I alla fall en gång, för lite läskigt var det.
Framöver kommer Malena att starta i monté på Mantorp på söndag, köra Trashcan i ett lärlingslopp på Sundbyholm på onsdag och på torsdag startar Malena och Lasse i ett lärlingslopp (trav) på Solvalla. De är nervöst så det förslår. Han är naturligtvis sämst av alla i startfälltet men skulle han kunna springa som han annars gör med Malena, är det inte omöjligt att han för lite pengar i alla fall. Och det är vi JÄTTENÖJDA med. Vi håller tummarna och hoppas.
Naturligtvis åker en liten fanclub med till "Valla" och hejjar på honom.