Vickelbyponny

Glöder hemma igen - Välkommen Hia

Regn och kyla under helgen men ponnysarna tränas på ändå för fullt. I onsdags var "hovis" äntligen tillbaka och
skodde. Denna gång blev det Lasse och Montró som fick skos först men framöver kommer de tas en efter en. Skönt att de blir ordentligt genomgångna.
I tisdagskväll åkte vi och hämtade hem Glöder. Fanny var jätteglad och redan dagen därpå var de ute på en liten gemensam promenad. Det verkade nästan som om även Glöder var glad att träffa Fanny igen. Glöder hade också med sig en kompis. Lilla Hia (Hamras Lilla Hiawatha) Han är verkligen liten och söt. Han skall gå på bete här och även bli inkörd. Denna lilla ponny borde kunna bli rätt bra i ponnytrav. Han har ett jättefint steg och har ben som en spindel. Än så länge är han rätt omusklad men med lite träning efter inkörningen lär han lätt kunna springa runt 3 min.
I onsdags släppte vi dessutom ut de flesta på stora betet. En vild rusning var något som vi hade förväntat oss men, nej. Detta är utegående ponnysar så de körde ner sina mular i gräset strax innanför grindarna och verkade inte ha några som helst planer på att lyfta på huvudet förrän i höst. Men, mums vad gott det var med saftigt gräs.