Vickelbyponny

Bra tävlingsdag på Sundbyholm. Nästa ELMIA

I söndags var det trav på Sundbyholm. Det var en kanonbra dag trots segern uteblev för alla våra hästar. Men de skötte sig superbra och mest imponerade Monita denna gång. Hon sprang sitt lopp på 1.46,6 med galopp. Hon är så himla stark just nu så även om hon inte vann denna gång så kommer hon säkert att göra det framöver. Montró startade i ett automontélopp för första gången och tack vare provstarter och en omstart i loppet lärde hon sig hur man springer efter en startbil. Hon skötte sig jättebra och kom i mål som tvåa på nytt montérekord. Den här autoträningen är jättebra för henne om hon nu ska starta i Derbyt. Så bra bakom bilen som Monita är dröjer det nog tills hon är men hon är på god väg. Hon är ju bara 4 år gammal.
Efter tävlingarna var det bara att packa om för Malena. För i går, måndag, drog hon ner till Kalmar till Jajja för att träna inför ELMIA i Jönköpingstrakten. På lördagen och söndagen ska hon och hennes hästar visa upp sig i de flesta grenar som en ponny kan utföra. Dessutom ska de köra in domarna till utställningen i vår finvagn. Hoppas någon tar kort där som man kan lägga ut här på sidan.

Referat från tävlingarna:

Autodag på Sundbyholm. Primona, Monita och Montró var anmälda. Först ut var Primonaoch Fanny i ett lopp som på pappret såg mycket bra ut för Primona. Tyvärr verkade Primona trött och blev "bara" fyra på tiden 2.06,6. Hon var startsnabb men på upploppet bara dog hon. Klarade fjärdeplatsen knapp efter att ha under loppet kämpat om tredjeplatsen. Hoppas hon inte är sjuk bara. Sen var det dags för Monitas lopp. Vi hade stora förväntningar inför loppet och Monita infriade dom naturligtvis. Hon tog starten som förväntat. Släppte sedan ledningen till Superbusen och lade sig i innerspår med Thyra Tyrann utanför sig. 600 kvar gick hon ut i andraspår och pressade Superbusen genom kurvan och gick upp i ledningen med en hals på upploppet. Så 40 m före galopperar hon och blir därmed passerad av både Superbusen och Thyra som vinner. Men hon kommer ändå in på en kanonfin tid. 1.46,6!!! Man kan inte annat än älska denna ponny som alltid gör sitt bästa. Det bästa med henne är att hon alltid är säker på sina tider. detta gör att det här känns extra roligt.
I dagens sista lopp gick Montró ut i sin andra montéstart. Hon var lite av en förhandsfavorit men hennes orutin i monté fällde henne. Hon tog starten och fick snabbt press av Ängman vilket resulterade i en galopp. Hon vill så gärna vara först. Efter det lugnade Malena ner tempot på henne och red mer på säkerhet men hon lyckade ändå bli tvåa på nya montérekordet, 2.08,2. Hon är så himla duktig lilla Tro.

montró i monté copy  

tejas monita 1