Vickelbyponny

Lasse fyra och Flisans inkörning fortsätter

Ja, så var årets första start avklarad. Med bravur. Det var Lasse som startade med Malena i ett montélopp på Sundbyholm igår. Vilken häst! Han kom fyra denna gång men det gav definitivt mersmak. Vilken tränarseger detta var för Malena. Han var knappt trött i mål och att han inte vann berodde mer på att han inte är så speedig som de andra än något annat. Ett lopp med lite bättre fart i början gör honom nog mer farlig. Han var inte alls långt ifrån en tredjeplats vilket , om han hade tagit den, hade gjort några enstaka spelare riktigt rika. Han gav bra tillbaka då han hade väldigt! höga odds. rackarns så nära. Men ändå, alla är jättenöjda med honom. 

Det var ett 2140 lopp mot hästar som tjänat max 360 000 kr startade de med 20 m tillägg. Redan efter knappa 100 m var Lasse ifatt volten innan och kunnde lägga sig snyggt som andra par yttre. Precis enligt planerna. Tyvärr gick loppet lite sent (21.30) vilket gjorde det  för mörkt för Malena att rida med klocka. Detta medförde att loppet gick lite för långsamt i början för Lasse (1.22,3 första varvet) för att han skulle kunna ha en chans mot de mer spurtstarka hästarna. Nu kom han ändå 4:a och vi är mer än nöjda. Sista 1000m gick runt 1.16 för Lasse vilket är enormt snabbt för att vara honom. Efter loppet var Malena strålande glad och sa att hon nog aldrig varit så lycklig efter en fjärde placering. Även de andra ryttarna förstog vilken "jätteseger" detta var för Lasse och Malena. Hon har nog aldrig bllivit så grattad, så mycket,av så många utan att ha vunnit tidigare. Det var en toppenkväll. Lasse var inte ens trött i mål, han kan bara inte springa fortare. Så nu hoppas vi på att det ska dyka upp något lopp på 2640m i hans klass. Där tror vi han skulle kunna hävda sig riktigt bra. Med till tävlingen var naturligtvis Lasses maskot, Umil, som gör ett suveränt jobb medatt lugna Lasse inför start. Det verkar fungera också.

provstart i örebro copy
Idag har vi varit ute med Flisan på släp efter Mille. Mellan stallet och hem fick hon följa med denna gång och hon tycker det är så roligt att hon bara måste bralla. Går inte att låta bli. Efter det är hon hur lugn och fin som helst. Då vi kom hem efter rundan fick hon pröva att gå med tömmar och någon bakom sig. Det gick bra eftersom vi inte tömkörde henne på riktigt utan mer att Fanny ledde hene och Ann gick bakom och höll i tömmarna. Dessutom hann vi träna lite skrämselträning. Flisen fick en röd fleecefilt över ansiktet. Inte heller det var skrämmande. Känns skönt inför framtiden. Förresten, bilar verkar inte heller vara så farliga längre tycker Flisan. Vi passerades av ett par stycken idag och hon klippte inte ens med öronen. Kanon!!!

tömkörning lekt 1bskrämselträning3