Vickelbyponny

Guldruss och kanske en start i Derbyt

Vilket väder! Termometern står på 33 grader i skuggan och poolen är uppvärmd till 25-26 grader. Det är underbart skönt men man blir hemskt slö. Det är aldeles för varmt för att orka göra något. Enda fördelen med det är att man inte ens orkar äta. Man bara dricker mängder.
Nu börjar tankarna kring helgens bravader att börja sätta sig. Efter en stunds eftertanke har vi kommit fram till att alla våra visade russ har kvalificerat sig till Guldruss på Skansen. Trojka och Monita får också komma då det är jubileum i år och alla tidigare äldre guldruss får åka dit, även de som inte visats i år eller inte nått upp till 40 poäng. Montró och Jarita kvalificerade sig på vanligt vis och lilla Flisan fick också vara med då 1- och 2- åringar inte behöver mer än 39 poäng för att få delta. Detta gjorde att speciellt Fanny fick blodad tand och kommer nu att träna Flisan bättre inför den utställningen. Det är tydligen den sista Guldrussutställningen som kommer att ske. Den 12 september blir det i alla fall en sista vända till Skansen och Guldruss för oss. Sorgligt att dey kommer att läggas ner.
Söndagen innan är det Derbyt på Jägersro. Nu börjar det kännas som om det skulle kunna bli av. Montró var ju visserligen med i Kriteriet men det var mest för att det var nära dit. Och visst hade hon kunnat placera sig om hon inte hade diskat sig men nu börjar t.o.m. andra tycka att vi ska åka till Derbyt med henne. Om allt ser bra ut så kommer det säkert att bli så också, men då måste hon träna mer på autostart då hon just nu är väldigt rädd för vingen.
Sen har vi också upptäckt att Montró är snabbaste 4 åriga sto i volt. Hon är tredje snabbast 4 åringen i Sverige och det känns stort.