Vickelbyponny

Hektiska helger framöver!
Nu inför jul och lucia så drar det aktiviteterna igång lite smått igen. Nu på söndag den 1 december ska två utav ponnyerna, Montró och Jarita, dra Eskilstunas luciakaandidater genom stan för att sedan kröna Eskilstunas Lucia. Förr om åren har vi kört en tur med 8-9 tärnor och en lucia. Men i år har vi ju en häst mindre i och med att Panter är utlånad, men lyckosamt nog behövde de inte ha alla hästarna i år då de håller på att bygga om inne i stan. Så istället för att köra en kortege ska de bara köra en kort bit i år och istället för att vara 9-10 stycken kommer de endast att vara 5-6 stycken som ska åka med iår. Därför klarar vi oss med två hästar som drar varsin vagn, flakvagnen och marathonvagnen. 
 
Nästa helg är det sedan dags för Torshälla marknad och då kommer Umil (Mille) och något utav russen, förmodligen Montró, att gå där för eventuellt lite ponnyridning, men framförallt erbjuda skjuts med häst och vagn runt marknaden. Det brukar vara ett populärt inslag, så nu får ponnyerna jobba lite igen för maten. 
 
Det är kul att kunna använda ponnyerna till lite andra saker än bara tävling och jag känner mig ofta väldigt tacksam över hur trygga de är allihoppa. De har varit med om fyverkerier, facklor vid lucia, flygande drakar & fotbollar vid midsommar, skrikande barn och ouppmärksamma föräldrar, hejande publik på uppvisningar, tutande bilar vid bröllop osv. och de sköter sig alltid prickfritt! Jag blir så stolt över hur våra fina ponnyer gång på gång visar upp sig och gör reklam för russen (och Mille för shettisarna) på ett lysande sätt!