Vickelbyponny

Hästar på kärlekssemester
I måndags lastade Ann och Malena transporten med Rosett och fölis, Millie, som också fick sällskap av shettisen Hedda  och åkte den långa vägen till Mullsjö där båda stona skulle på betäckning.
Vår, Rosett, ska få träffa Luffsen II, en enormt duktig ponnytravare som dessuton är rödskimmel, något som Malena är lite svag för. Vi var med vid ihoppsläppet som gick ganska vilt till då Rosett är väldigt beskyddande och Luffsen var lite väl ivrig att hälsa på sitt nya sto. Men ganska snabbt lugnade det ner sig och vi kunde åka tillbaka efter att ha plockat upp en liten hingst som stod i närheten och som skulle till Eskilstuna. Den lämnade vi sedan vid travbanan på Sundbyholm.
Dagen därpå, på tisdagen, var det då dags för nästa kärleksresa. Nu gick turen till Gotland där Montró och Monita ska få träffa Fantom, årets Elitloppssegrare. Nu behövde inte Malena (som reste ensam) inte åka ända till Gotland utan hingstägaren, Caroline, mötte upp henne vid hamnen och tog dem sedan under båtresan och över till Gotland.
Så nu får vi hoppas på att alla ston blir dräktiga och att vi nästa sommar får tre stycken fina små föl som kan leka tillsammans i hagen. Håll tummarna.


Millie och Rosett i transporten på väg mot Mullsjö

 
Monita och Montró i transporten på väg mot Gotland.