Vickelbyponny

Ooopps! Kval idag!
I går tillfrågades vi om vi ville kvala Malton idag. Och varför inte? Han är visserligen inte startklar ännu men ett kval är alltid bra träning då det är fler hästar som går tillsammans.
Han är i alla fall i bra mycket bättre kondition idag än då han var med på träningstävlingen, och det är ju bra. Provstarten gjorde han på ett lysande sätt och var nere på en 2.18-tid i 500 m. 
I kvalet blev han dock lite stressad första 800 m. Han gick och tittade på innerplanen och slarvade lite med travet. Men duktiga Thilda höll upp honom  men då gick det istället mycket långsammare. Då de var 500 m kvar hade han slappnat av ordentligt och då började han också springa bättre. Därför fortsatte Thilda att köra honom i 1000 m till och kunde då klocka honom en bra bit under kvaltiden. Det var verkligen ett bra styrkebesked.
Hur gick kvalet totalt då? Ja, han blev visserligen inte godkänd men det var egentligen inte därför han var med. Han fick en tid på 2.46,2 men som sagt tanken var att han skulle träna på att ha hästar runtomkring sig.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress