Vickelbyponny

Rosett på rymmen!
Idag under eftermiddagen/kvällen så har vi firat min mormor som fyller 80 år. Firandet skedde hemma hos mamma och pappa & mormor ville gärna att någon ponny då skulle gå i hagen här hemma, eftersom det ser så mysigt ut. Så jag åkte iväg och hämtade Rosett, vi hade ändå tänkt ta hem henne, men imorgon efter alla festligheter. Men jag hämtar henne & släpper ut henne i nedre delen av hagen.

Men hon var väldigt orolig och sprang mycket i hagen (förra året blev hon lugn & slappnade av när hon fick gå själv innan fölningen), så mamma flyttar upp henne till övre delen, men missar att grinden vid vägen inte är stängd. Så efter ett tag måste Rosett ha upptäckt det & helt enkelt traskat ut.

Vid halv sju (18.30) ringer Cathrine som har Liva & frågar om alla våra hästar var hemma & hur många det skulle vara i varje hage då de fått ett meddelande om att ett russ var på rymmen & infångat vid stora Lövhulta. Efter ett tag förstår vi att det måste vara Rosett då mamma precis upptäckte att grinden var öppen & Rosett saknades. 

Snälla Cathrine & hennes dotter Towe åkte och hämtade Rosett, som visar sig ha blivit infångad ca 1h tidigare längs/på Sundbyholmsvägen/Mälarvägen av självaste Jens Fredricsson (lite coolt iaf) som snällt lämnat henne på närmaste hästgård.

Hon hade varit ganska rejält svettig, men i övrigt var det inget fel på henne. Mamma ska åka förbi där en gång extra ikväll för att kolla att allt är bra med henne. Det är ju inte långt kvar till fölning nu (ca 14 dagar om vi räknat rätt) & hon har fyllt upp juvret rejält, så det borde inte vara allt för lång tid kvar.

(null)
Fina Rosett (gammal bild).
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress