Vickelbyponny

”Stora” killen!
Äntligen är garaget/stallet rent & städat efter att ha röjt i nästan 3 dagar. Det var dels väldigt stökigt & dessutom kallt så man kunde inte hålla på så länge. Torsdag & fredag städade Malena själv & på lördagen kom även Thilda ut och hjälpte till.
 
När det äntligen var klart passade vi på  att ta ut Lego för att borsta & gå en liten promenad. Jag borstade hela honom, även under magen, kratsade alla hovar utan problem, rörde mellan benen för att förbereda inför veterinärkontroll vid ev. hingstvisning. Vi tränade även på att visa tänderna för domaren.

Efter allt detta tog vi fram nyinköpta shettistränset & vår shettissele för att göra i ordning honom. Selen kunde vi nästan dra ett helt varv runt magen, så selgjorden fick bytas ut mot den kortaste qh-gjorden vi har & spänna in den längst, då kunde iaf selen sitta kvar. Ryggstycket fick vi dra in så långt det gick, trots att det inte ens finns hål så långt in. Till nästa gång får vi ta ett ryggstycke från en sadel. Sen kom vi till tränset. Superlitet, inspännt på minsta, lilla 8,5 cm-bettet och ändå för stort. Men det gick! 

Lego lät sig villigt både selas & tränsas, ingenting var läskigt och bettet var roligt att ha i munnen. 
Promenaden gick jättebra & lego verkade väldigt nöjd med sig själv. 
(null)

(null)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress