Vickelbyponny

Resultat från Sundbyholm och ny häst

Så har då Monita gjort sin 1:a start för året. Monté som är lite av en favoritgren för både Monita och Malena. Men denna gång gick det inte alls bra. Monita fick en mycket bra start och drog på ordentligt i 100 m. Sen la hon bara av. Det har aldrig hänt förrut och även om Malena aldrig skulle skylla på sin älskade Monita så verkar det ändå vara något som inte stämmer. Och i går tittade vår veterinär på henne och tog blodprov. Han kunde inte se något varken på hennes kropp, muskler, ben, hjärta lungor eller ögon. Nu får vi vänta på svar från labbet och för säkerhets skull avmaskade vi alla hästarna idag med dubbel dos så även bandmasken skulle stryka med om de hade någon.

Annars var Mad Max dagens stjärna på travet då han först vann sitt travlopp på ett mycket behagligt och övertygande sätt och senare på dagen vann han montéloppet på nytt rekord, 2.57,0. Dessutom spöade han mamma, Madicken, som kom 3:a i montéloppet. Men även hon vann sitt travlopp.

 Lite andra roliga nyheter är att det kommit ett kallblod till stallet. Malena och Ericas nya travhäst, Trollglänta. Just nu väntar hon föl men efter fölningen ska hon börja tränas upp igen är det tänkt. Trollglänta är en mycket vacker fux med ljus man och svans. 

 I går kvalade Lasse i monté. Han såg lysande ut och sprang på lätta ben på 1.20,7 vilket ger förhoppningar om fina lopp av honom framöver. Vi får hoppas bara att han håller och inte blir dålig. Men att han vill ut och tävla igen råder det ingen tvekan om. Han fullkomligt lyser då han spatserar omkring på travbanan som om han vore den bästa av alla på banan. Och det är bra att han tror det för hans självförtoende var verkligen inte på topp då Malena fick hand om honom. Så hoppas verkligen han njuter av detta nu.