Vickelbyponny

Dubbeldiplom till Titti!!!!!!
Men vad hände egentligen!!!
Idag skulle vi på 3-årstest med Månita M ( a.k.a. Titti) i Nyköping. Eftersom hon inte skulle visas förrän närmare kl 16 på eftermiddagen och det inte är så långt till Nyköping tog vi det lugnt på förmiddagen. Malena passade på att duscha och tvätta Titti samt putsade lite på henne och försökte få bort det sista av vinterpälsen under magen. Det gick väl sådär.
När det var klart gick de på en promenad medan pälsen på Titti torkade. När det var klart kände vi att vi lika gärna kunde åka, då vi båda blir rastlösa genom att bara vänta här hemma.
Sagt och gjort. Månita lastades och så bar det iväg. Vi har numera kamera i transporten men Titti är lugnet själv i transporten, fastän hon åkte själv och dessutom inte åkt så långa eller många sträckor tidigare i transporten. Hon har varit lite envis med att gå in tidigare men idag fick hon bestämma allt sjölv och då gick hon in helt själv på 10 sekunder. Rolig häst det där. Så länge hon själv får bestämma går allting bra men hon har supersvårt att göra något som hon inte själv får styra över.
I vilket fall kom vi fram och lastade ut henne innan vi gick till mätningen. Nu skall egentligen inte hästar med mätintyg mätas på ett 3-årstest men då mätmannen var osäker på om travets mätningar gilldes så mättes hoon i alla fall. 124 cm blev hon denna gång.
Så var det då dags för oss att visa upp Titti.
Hon fick vara inne i ridhuset några minuter innan vi släpptes in i ringen och hon skulle då börja galoppera i högervarv. Detta är hennes svaga sida men efter något varv i flygande trav fattade hon tillslut rätt galopp och hon fick vända och fatta vänster galopp, vilket gick mycket lättare.
Sen var det dags för löshoppningen. Detta hade Titti väntat på och redan på framhoppningshindren satsade hon till 100%. Helt tokig var hon och de höjde hindren mer och mer och hon bara flög över.
Allt avslutades med en exteriör bedömning där också skritt och trav bedömdes. Så lästes kritiken upp.
Då vi båda stod lite tokigt till hörde vi inte riktigt allt som domaren sa men någonstans uppfattade vi att det hade gått bra. Men hur bra? Vi såg båda lite förvirrade ut och uppträdde som värsta nybörjarna då folk runtomkring började gratulera oss.
Ann gick upp till sekretariatet för att hämta protokollet och då fick vi se:
Vår lilla Månita M hade fått DUBBELDIPLOM!!!!!
Hennes rad var 8-8-8-8-9-8 samt 8-8 på hoppdelen. Vilka fantastiska poäng och detta till ett litet Gotlandsruss.
Chockade och glada vände vi åter hemåt.