Vickelbyponny

Qåla till travskolan
Idag åkte Qåla till Sundbyholms travskola som ligger c:a 2 km hemmifrån oss. Där ska de prova henne hur hon fungerar med nybörjare, barn, travtävlingar och ljud. Hon kommer även att ridas in där och med tanke på hur långt vi kommit hittills kommer det att gå utmärkt. Vi hoppas de kommer att trivas med Qåla och att även Qåla kommer att trivas. 
Hon går där då vår övriga flock inte riktigt vill acceptera henne trots alla år hos oss. Våra bruna russuppfödningar är sååå "rasistiska". De vill helst inte ha några shettisar i samma hage och fuxar är definitivt inte välkomna. "Fel färg": säger våra bruna små russingar. 
Så tyvärr måste vi sälja Qåla och vi har fått flera spekulater på henne trots att vi inte har annonserat ut henne. Vi tror hon kommer att bli en fantastisk barnponny och tanken var att hon skulle bli barnponny till Malenas barn. Men så har vi då Millie, shettisen som blev alldeles för hög men med en superstam. Hon är också otroligt snäll och å hon fungerar i flocken så fick det bli hon som fick stanna. I alla fall tills vidare. Våra tvåårsshettisar är istället pyttesmå så dessa kan nog inte ridas så länge på innanbarnen blir för stora. dessutom är de hingsta, än så länge. Vi får se hur det blir med den saken längre fram. Sköter de sig får de gärna vara kvar som hingstar, annars.....