Vickelbyponny

Vilken travhelg!!!
I helgen som var hade Sundbyholm och EPS ponnytravtävlingar både på fredagen och söndagen.
Under fredagen kördes 6 årschampionatet och under söndagen Monté-SM.
Fredagens tävlingar var trevliga men där hade vi inte så mycket intressen att bevaka. Thilda körde ett lopp med en häst hon aldrig kört tidigare. Det gjorde hon så br att ägaren bad henne att köra fler gånger.
Under söndagen hände dessto mer. Först var Thilda med på Monté-SM där hon tillsammans med Tyko Z lyckades spurta till sig en tredjeplats efter att ha fått 2 rejäla galopper tidigare i loppet. Men med enorma upphämtningar däremellan så lyckades de alltså komma trea på en fin tid.
Sen körde hon några lopp till men utan några placeringar bland de tre bästa.
Mot slutet av dagen gick vår fina Maxros M ut i ett voltlopp som hon vann. Och som hon gjorde det! Hon kom inte upp i ledningen förrän i slutet av sista kurvan men väl där tog de det lugnt in i mål. Och en rejäl rekordsänkning blev det också. 2.39,1 lyder det nya rekordet på, en sänkning med 9(!!!) sekunder. Nu satsas det för fullt hela vägen mot Kriteriet. Vi ska naturligtvis dit och heja på henne och hon borde ha fina chanser till en riktigt bra placering. Bara allt klaffar. Men spännande kommer det att bli. Efter Kriteriet kommer hon att säljas. Antingen till de som har henne på foder eller till någon annan. Det är många i Finland som är intresserade av henne redan nu och om hon skulle smälla till under Kriteriet så lär hon säljas fortare än kvickt.
Lite tråkigt är det att vi måste sälja henne då vi från början hade tänkt ha henne till Malenas barn, men hon är för tuff (även om hon är snäll) för en nybörjare och hon kommer vara alldeles för snabb den dagen Malenas barn börjar med ponnytrav. Så tyvärr kommer hon att säljas. Hennes helsyster, Millie, kommer nog att vara kvar ett tag då hon är rejält övervuxen. Men hon är otroligt snäll.
 
 Maxros lopp:
 
 
Monte - SM kat B
 
 
 BIlderna är tagna av Bea Jacobsson och Carina Ainerud:
 
Thilda och Eger under fredagens lopp
 
Mot mål - Maxros M och Victor
 
Målgång och seger på nytt rekord för Maxros M
 
Segertäcke på Maxros 
Mr Milton kom 4:a
 
Monté - SM kat B
 
Defilering
 
 
 
 
Mot mål
 
 
TACK TYKO för åkturen.
 
 
Tindra fick röra sig lite på banan
 Ny montéhäst provades också.
 
 Bilderna på Smedens Max Mara är tagna av Tom Jönehag.