Vickelbyponny

KM
I lördags skulle jag få äran att både köra och rida Montró i KM. Jag har ju ridit henne en del, men aldrig kört henne i lopp så det skulle bli spännande att göra det. I värmningen kändes hon helt okej, hon kändes ganska travsäker och sprang på i ett helt okej tempo. 
 
Till loppet var hon laddad och det var mycket häst att hålla i. Starten gick och vi satte den bättre än vi trott, tog rygg på hästen som startade på samma volt och jag kände hur mycket mer hon hade att ge redan i starten. Jag sträckte mig fram och ryckte tussarna och styrde ut. Hon gick om en efter en, på ett varv hade vi tagit in våra 300 meter tillägg. I stallbackskurvan gick vi om alla förutom ledaren, vi tog upp jakten och snart var vi även om den. 400 meter kvar var vi i ledning och vi kunde lugnt trava in i mål med krafter kvar. Klockan stannade på 1.52.3, en väldigt bra tid med tanke på hur lite jag kört henne och att hon tog ner på tempot rejält när hon var i ledning. 
 
In och ladda om och snart var det dags för monté. Eftersom jag varit sjuk och inte ridit på mer än 10 veckor var målet att ta oss runt och att jag skulle sitta kvar även över mållinjen. Jag red inte alls speciellt bra och vi började med två galopper. Försökte ta det lugnt och bara tänka på att ta oss i mål. Hon började sen trava bättre och vi kunde börja plocka längder till hästarna framför, gick om en efter en och kunde tillslut trava över mållinjen som KM mästare även i monté. 
 /Thilda