Vickelbyponny

Första dubbelseger!
I helgen som var packade Malena in Månita i transporten och drog till Gotland tillsammans med Tillie.  Malena var rejält förkyld med halsont och feber. Men det hindrade inte henne från att åka. Fullproppad med Alvedon satte hon sig i bilen på fredagseftermiddagen och åkte till Nynäshamn för att ta båten över till Gotland. Mitt i natten var de framme och efter att ha installerat sig somnade Malena och Tillie i samma säng i en av klubbstugorna.
Tidigt på morgonen började Malena förbereda Titti, som skulle ut redan i lopp 2 som gick kl. 10.20. Nellie värmde som vanligt och hon var mycket nöjd med Titti redan i värmningen. Nu hade även Tillie fått feber.
Loppet var ett 1620 m -lopp och Titti stod med 80 m tillägg. Det var många hästar framför och loppet såg tufft ut på pappret. Men Nellie och Titti kom snabbt iväg i starten och kom snart ifatt tätkkungan vilket gjorde att Nellie kunde lugna ner Farten något för att i sista kurvan gå upp i ledningen och kunde vinna tämligen komfortabelt trots en kort galopp precis i början på upploppet. Seger med 5 längder på tiden 2.06,9.
Därefter var det en lång väntan ( något som verkade passa Titti) innan det var dags för dagens andra start och tävlingsdagen sista lopp. Ett 2120 m - lopp , specialare. Eftersom Titti nyss satt sitt rekord på 2.05 stod hon på start men var den enda i loppet som inte tidigare sprungit under 2 minuter. Det såg supertufft ut på pappret. Detta skulle hon ha väldigt svårt att vinna, trodde vi. Men Titti och Nellie drog iväg direkt i starten och fick en klar ledning som de höll loppet igenom och vann enkelt, med många längder, på 2.03,9. Första varvet sprang hon på 2.02 och bortre långsidan tog hon i rejält och sprang en bra bit under 2 minuter, så hon kunde slå av rejält på takten på upploppet. Vi var alla supernöjda med dagens resultat. Månitas första dubbelseger.
Nellie vann ytterligare ett lopp och kom 3:a ( väldigt nära och vinna om hon inte hade blivit trängd på upplopper) i en fjärde start för dagen. Hon blev därmed dagens segerrikaste kusk.