Vickelbyponny

Skitdag på Lindesberg

Efter ELMIA startade Fanny och Malena på Lindesberg. Där var allt upp och ner. Det började med att de gav Montró startförbud under värmningen. De tycke att hon hade gått orent (det gjorde hon också eftersom hon inte hade värmt upp ordentligt ännu) och trots att veterinären inte kunde se någon hälta så ville de ge henne startförbud. Malena blev förtvivlad eftersom Montró var favorit i loppet. Vi gick tillbaka till veterinären och pratade som efter viss övertalning sparade på startförbudet till Montró hade gjort en provstart.
Sen var det dags för montéloppet. Det gick riktigt bra för både Fanny och Malena. Malena och Monita vann på 1.51,0 och Primona och Fanny gjorde ett snyggt lopp tillsammans på 2.07 ungefär. Då kom smällen. Fanny blev diskad för hon vägde ett kilo för mycket efter loppet (på en våg som diffade 4 kg!!! beroende på var på vågen man stog)och samtliga ryttare ansågs förstora. Ingen skulle få rida mer enligt en funktionären som var så otrevlig så ingen av tjejerna vill tävla något mer den dagen. Fanny har nog tävlat färdigt överhuvudtaget efter detta. Vi åkte hem!
Efter det blev det väldiga diskusioner på nätet vilket gjorde att Lindesberg tog tillbaka de som sades till ryttarna den dagen.


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress