Vickelbyponny

Tävlingar på Romme
Idag var det dags igen för tävling. Denna gång var det Tuva (som gjorde årsdebut) och Toka som åkte iväg för att tävla i två lopp var. Redan kl.5.00 var Thilda och Sara hos hästarna och strax efter kl. 5.30 åkte de iväg.
Först ut var Tuva och Thilda (som körde alla loppen idag). De kom in som 5:a på 2.04,8 , vilket är Tuva näst snabbaste tid (Voltrekordet ligger på 2.04, 2). Under loppet sprang hon riktigt fort men fick ett par rejäla galopper vilket gjorde att hon tappade en hel del.mark varje gång. Men när hon travade sprang hon fortare än de andra i loppet. Så surt att hon inte kan hålla ihop traven. I det andra loppet blev hon för laddad vilket medförde att hon galopperade för många gånger och blev diskad. Troligen är hon inte riktigt uppe i de farten att hon bör lättas, utan hon måste bli stadigare på de snabba tiderna för att det ska funka.
Toka visade sig vara tokbrunstig vilken innebär att hon inte bryr sig om sin kusk. Hon galopperar eller låter bli att springa. Och så vart de idag också. En diskning och en tid lååååångt över rekordet. Hon blev även svårt störd i bägge loppen vilket gör att man förstår att hon tappade sugen. Men i nästa start bodde hon inte vara brunstig i vilket fall och då går det säkert bättre.


 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress