Vickelbyponny

Montrós första seger

Till Tingsryd åkte Malena med Triztan och Montró. Detta var första gången som Montró skulle starta och förväntningarna var höga. Hon var en av favoriterna men skulle hon klara av den långa resan och skulle hon trots sin låga ålder klara av att besegra de äldre ponnysarna. Triztan följde med mer som sällskap men det visade sig att han verkligen var sugen på att tävla. De åkte redan dagen innan från Eskilstuna och stannade i Kalmar för att övernatta hos Jajja och stuteri Viking. Dagen efter bar det av till tävlingsarenan. Triztan var först ut och efter att ha startat allra längst bak rundade han hela fältet så när som på en enda ponny. En försmädlig galopp 400 m kvar av loppet satte käppar i hjulet för en seger men en andraplats är vi jättenöjda med och ett nytt prydligt rekord blev det, 2.07,5. Därefter gick Montró ut. Värsta konkurrenten, Tosan, hade redan vunnit ett lopp men Malena hade studerat loppet och lagt upp sin egen taktik. Snabbt ut och direkt till ledning gick Montró på lätta fötter. Tosan lade sig bakom och avvaktade. Då tog Malena upp Montró och fick henne att springa i 2.22-tempo (på tygeln) i 1000 m. Därefter gick Tosan ut för att stöta lite på Montró men Malena släppte bara efter lite på tömmen så gled de iväg. In på upploppet gjorde Tosan ett nytt försök att gå om men Montró längde bara på steget och vann enkelt. Segertiden blev 2.17,9. Ni kan säkert ana hur glad Malena var och alla runt omkring henne och Montró. Även en Trojkaunge kan faktiskt springa fort också.

 
Triztan i travloppet
 
 
Montró mot seger

Karin tog studenten på nationaldagen. Vi var där och firade henne samtidigt som Malena var på Tingsryd och vann Montrós första lopp. På mamma Monitas födelsedag. Jättekul! Dagen efter åkte vi till Filipstad för att fira
Thords mammas 70-årsdag. Då vi kom hem dagen efter möttes vi av en liten hundvalp. Malena och Peter har
skaffar en hund! Naturligtvis hade Jajja ett finger med i spelet och fnissade gott när hon fick höra om familjens
reaktioner. Varje gång Malena åker ensam ner till Kalmar kommer hon hem med något djur. Hästar, katter och
nu en hund. Frågan är om hon får åka dit nå´ fler gånger ensam. Risken finns ju att det kommer hem ytterligare
ett djur. Hunden är i alla fall av värsta blandrasetyp - 6 olika raser är inblandade - och underbart rar och lättlärd.
8 veckor gammal var hon när hon kom och vid namn; Filippa K.

 


Primona går just nu hos Silverboy för att betäckas. Hoppas det går bra (och gärna fort också) så att Fanny och
hon kan börja träna igen.

Sälja häst, provlopp, första start och halt Monita

Madicken har åkt iväg igen. En familj i Romme har henne på prov och om allt går bra så kommer jhon att ev säljas. Det är jobbigt att sälja hästar, särskillt då de är så underbara som Madicken. Men då ingen kan tävla henne tror vi att hon kommer få det bättre hos någon annan. Var hemma hos familjen Seppälä och lämnade henne. Där hade Aida Roll nyss fölat. Fölet var endast några timmar gammalt då vi kom.
Last Hood har gått ett provlopp med Malena. Det gick bra och han verkar vara på hugget ordentligt. Malena funderar över nästa start. Blir troligen i juni i alla fall.
Montró har varit nere på banan och testat lite tillsammans med Jarita, Silverboy och Pirmin. Hon skötte sig utmärkt så nu är hon anmäld både till Tingsryd och Mantorp. Hoppas nu att allt går bra. Hon tycker ju att det är så roligt. Malena och Peter åker redan på torsdag så att hon och Triztan får vila ordentligt innan de ska starta.
Hästarna har också fått byta hage igen och går nu under någon månad i Gärtre. Hias inkörning fortskrider och allt går utmärkt.
En inte alls så rolig sak är att Monita just nu är halt på båda frambenen och står behandling. Trist eftersom hon är i så bra form men det är säkert därför hon känts så konstig. Tänk vilken kämpe hon är. Trots att hon har ont i benen springer hon på så man knappt märker att något är fel. Det är synd att hästar inte kan prata.