Vickelbyponny

Måns & Monita
Idag satte vi vagn på Måns för första gången sen han kom till oss. Han skötte sig jättebra, men var lite spänd & väldigt skeptisk till en början. Pelle körde och jag gick bredvid. På söndag kör vi igen!

När Måns var klar åkte jag till ponnyerna och red en liten tur på finaste Monita. Vi ska försöka sätta igång henne lite försiktigt så att hon får tillbaka lite grundkondition. Jag hade montésadeln på henne för att kunna passa på att träna mig själv samtidigt. Det är galet mycket svårare och jobbigare att stå på en ponny med väldigt kort hals. Jag fick galet ont i ryggen efter ett tag, men benen kändes bra hela turen. Så nu gäller det att jobba på bålstyrkan.

Hon blev jätteglad över att få komma ut, framförallt att bli riden igen. Hon blir precis lika tokig som hon var när vi red för 10 år sedan. 
Vi skrittade och joggade i ca 20 minuter och hon låg på bettet hela tiden och småtrippade på snedden. Härliga lilla ponny!!!
/Malena
Sista starten för i år
Jaha. Så var sista starten för i år avklarad. Panter har ju redan gått på vintervila och Jarita har inte gjort någon start på flera månader. Hennes sista start var på EPS dubbeltrav i början av juli.
 I söndags åkte då Lovisa och Montró iväg till Solvalla för deras ev. sista start för i år. Thilda följde med som hästskötare och sällskap. Dagen innan, på lördagen, hade det regnat rejält så om banan inte hade blivit ordentligt skött inför söndagen så visste vi redan innan start att Montró inte tänkte springa. Hon gillar inte att bli blöt om fötterna.
Nu var vädret bättre och det blåste en del så vi hoppades att banan skulle hinna torka upp. Men NEJ!!!!
Väl framme visade det sig att det var rena leråkern till bana. (Trist att Solvalla inte vill ha banan i bra skick bara för att det är ponnytrav. De är väl värda att springa på bra banor de också)
I vilket fall så ville Tro inte alls springa på den där kladdiga banan. Hon skuttade och for under hela värmningen och även i provstarten fick Lovisa använda hela hennes "driving-skills" för att få vår lilla diva att hålla sig i trav. Vi började fundera på om det ändå inte hade varit idé att stryka henne i alla fall. Men nu var vi här och det var bara att gilla läget.
Starten gick med en bil som körde alldeles för fort (och även hade uppsamlingen alldeles för långt från start. Så typiskt Solvallas funktionärer) men trots detta kom Tro iväg felfritt och låg snart som andra häst, några längder efter ledande Lilla Tim. I kurvan började hon shabbla med traven och Primavara gick om. Sen hade Lovisa inget annat att göra än att bära Tró genom hela loppet. Tró var så sur hela dagen så det var ett superjobb som Lovisa gjorde som klarade av att hålla henne i trav och komma in på en tredje plats.
Tiden var inget att skryta över; 1:56,0.
Vd har vi då lärt oss av detta? Jo, Tró ska inte starta så sent på året eftersom risken för dåliga, blöta banor är större då. Att hon inte springer på leraiga banor visste vi redan så det var ju egentligen lite korkat att tro att det skulle fungera denna gång. Nu trodde vi nog att Solvalla ville ha ett bra rykte om sig att hålla bra banor men tyvärr.
Det är inte många banor som sköter banorna ordentligt inför och under ponnytävlingar men det finns några. Ni vet säkert själva vilka det gäller.
Nu tar vi i vilket fall vintervila från allt. Skorna åker av och ponnysarna får gå som vildhästar i några månader enbart med mindra avbrott så som ponnyridning och luciakörningar.
Därmed kommer bloggen inte uppdateras lika ofta men lite då och då kommer vi nog ändå att skriva. Jag menar, även om vi inte tävlar så gör vi ju andra saker. Och efter nyår drar vi ju igång igen med träningen.
 

Foto: Matilda Persson (Skogsrusset.se)