Vickelbyponny

Mys
Jag och Sara myste idag en stund med Tuva borstade och kratsade hovarna lite lätt.
Mille fick sig även en rejäl borstning. Sara och jag tog varsin sida och började ryckta han blev tillslut väldigt svart och tyckte det var så skönt att få bli lite extra ompysslad :)
 
 
Toka
Idag blev de lite pyssel med Toka. Hon går utan grimma nu och har fått lämna bebisgrimman till den lite större som Thilda och Sara köpt till henne. Hon ville helst inte ha på sig den och stegrade det högsta hon kunde när jag försökte spänna i nacken. Men de gick bra. Vi gick sedan ner till ransten och ett varv runt på banan. Hon var väldigt pigg, taktade och tyckte de va larvigt att skritta. VI försökte träna lite på hallt och igångsättning, gick bra ibland. Vi gick även i vattenpölar som va läskiga. När vi började gå hemmåt blev hon omögjlit ÄNNU piggare och trippade på sneden, krökte på nacken och vaggade från sidan till sidan med huvudet för att jag skulle släppa. 

När vi var hemma skulle vi träna på att stå på gången och kratsa hovar, det var inte kul!! Hon började bråka lite lätt med småstegringar, men vi gav oss inte, utan fick upp vänster hov och kunde kratsa snällt. Men höger gick inte! Till slut var hon upp och klättrade i garageporten med framhovarna så då tog jag ut henne på garageplan och lyfte höger hov bestämt och då gick det bra! 
 
 
Två tokor = galenpannor
Idag försökte jag ta ett fint kort på Toka och Lovisa genom att ta en uppställningsbild. Men det gick väl sådär.
Dels såg Lovisa ut som hon rymt från ett dårhus, dels  ville Toka absolut inte göra det Lovisa bad henne om.
(Mer om det i Lovisas inlägg). I vilket fall måste jag bara lägga ut alla bilder där jag försökte få en uppställningsbild.
Det var inte mycket samarbete från Tokas sida inte.