Vickelbyponny

Lösdriften
I år har ligghallen använts flitigt. Aldrig tidigare har hästarna utnyttjat den så som i år. Förmodligen beror det på att vi har så pass många unghästar i år. Hela tre stycken, Qåla och Maxi som är 1 år och så Millie som föddes i år. Men även Mille, Rosett, Tuva och Toka är betydligt mer i ligghallen än förr om åren. Och de ligger ofta och sover där. Underligt eller inte?  I år är första året vi enbart strör med spånpellets. Kan det vara orsaken? Julafton - en tradition
Även denna julafton blev det en ritt på ponnysarna. Fast i år var det bara Lovisa och Sara som gav sig ut denna snöfattiga julaftonsdag.
De red Monita och Tro och båda var helt stilla.  De taktade hela tiden och ville hela tiden dra iväg i full fart. Mot slutet av turen var Tro så på tårna att hon stegrade hela tiden så Lovisa var tvungen att hoppa av och leda henne. Men kul var det.Ny runda?
Idag när jag körde Totta & tro så testade jag köra in på en skogsväg jag tidigare aldrig testat. Det var en jättemysig liten väg. Vid första korsningen svängde vi vänster, men den visade sig bara gå till en vändplats. Utan större förhoppning testade jag då den högra vägen. Den var riktigt mysig & man kom fram till en grusväg där en kille stod och lekte med sin motorcykel. Eftersom de redan joggat tillräckligt långt för idag så valde vi att vända runt och inte störa killen. Men strax innan vi kom till "korsningen" så märker jag hur först Totta blir spända som en fjäder och hur sen även tro börjar spänna sig. Det visade sig vara en lös hund som kom springandes i buskarna genom skogen. I de ögonblicken är jag så otroligt tacksam för mina tjejer, för med bara några lugnande ord & trygga/lugnande kramningar i tömmarna så lugnade de ner sig och joggade lugnt vidare och hunden sprang tillbaka till sin ägare. 
(null)

(null)

En tur på ca 7,5 km blev det idag och båda tjejerna kändes pigga & glada hela turen.
(null)