Vickelbyponny

Galopp
Idag var det dags för veckans galoppjobb med Tro och Toka igen. Denna gång red Lovisa Tro istället för att köra eftersom att det gick så bra med Toka förra veckan. Tyvärr har det ju blivit väldigt hårt i marken igen så jag, Lovisa, var lite brydd över vart vi skulle rida... Vi gav oss iväg mot travbanan men vi fick stanna två gånger pga ett materialfel på Toka. Hennes nosfladder hade halkat ur och hängde halvvägs över nosen. Detta gjorde att Lovisa hoppade av Tro för att fixa det och i och med detta så blev Tro taggad och började små stegra och kunde inte vända. Samtidigt stod Toka på andra sidan av vägen på ett annat fält och var otålig på att Tro inte kunde komma och studdsade runt. 
 
Men vi styrde om kosan då det kändes som om det skulle vara mjukare att galoppera på de orörda fälten än rundbanan. Därför red vi bort till "Toka backen". Dom som vart med på bloggen länge kanske minns Tokas sommar som 3 åring när hon gick på smärtlindrade i flera veckor och skulle köras varannan dag för att förstå i psyket att kroppen inte längre gjorde ont efter hennes muskelproblem. Samtidigt var hon jätteömfotad och kunde inte gå på grusvägarna. Då blev det till att jogga långsamt i en lång gräsbacke som finns i närheten av golfbanan. 
 
Vi backen var det inte helt mjukt, men mestadels av underlaget var helt okej, och det hårdaste kunde man undvika. Så vi körde 6 st galoppintervaller där, vilket inte var speciellt jobbigt för någon utav hästarna då det är en kortare stärcka och väldigt lätt underlag. Men dom tyckte det var kul och dom kände sig starka! Det var svårt att veta hur många intervaller vi skulle köra men vi slutade när Tokas huva höll på att trilla av. 
 
När vi skulle rida över sista fältet hem till stallet så blev Tro pigg och började hoppa runt och sa "släpp mig, släpp mig" och eftersom de var så nära hem så orkade jag inte bråka med henne utan hoppade av och gick. Men Tro's hetsande fick även Toka att tagga till så efter ungefär 50m så valde även Wilma att hoppa av Toka då hon bara ville fortsätta att galoppera. 
 
Så idag var det två ryttare som kom gående hem.. Nästa vecka kommer Thilda att rida jobbet på Montro!
 
 
 
 
Ridning

Passade på att rida Tuva idag, senast va i början av december. Då gick det bra till en början men sen en dag fungerade det inte längre.

Men idag tog vi nya tag och så som hon imponerade. Red en tur på 5 km, vilket gick riktigt bra. När hon inte får som hon vill blir hon tyvärr väldigt stark och vägrar lyssna på vad jag försöker göra. Svårast va att skritta och göra halt fungerade inte alls. Trava gick däremot bra. Kanske blir en montéhäst av henne också.