Vickelbyponny

Soligt

Idag åkte jag och Sara ut tillsammans med en av Saras kompisar Linn för en rid och körtur. Jag red Fanny och Sara o Linn körde Mille. Det fungerade jätte bra trots värmen, men Mille var rätt trött men kämpade på. Flisan var pigg o glad för att äntligen få komma ut. Vi red/körde ner mot vallby skogen sen vände vi. Vi joggade och gasade på vägen dit, på vägen tillbaka la vi upp 2 pinnar och testade om Flisan ville skutta lite. Hon tyckte det var lite läskigt men klev över det, tog ett litet skutt över den fösta pinnen. Under sträckorna vi gasade vet jag inte om Flisans försökte gå på tygel men det gjorde hon. Så duktig så fick med det på en film men vet inte om jag får upp den på bloggen fick inte in en film från förra gången vi red :/

När vi kom tillbaka duchade vi av de sen fick de gå ut i hagen :)

 Jag o Flisan

 Mille

 
 
 Gott med salt tycker Mille

 Montró


Thilda

Taggade ponnyer
Idag åkte jag och Sara ut och red för första gången på 1 vecka och 2 dagar, så vi har längtat!

Det fick bli jag som red Monita och Sara Jarita, både två var jätte pigga. Vi började jogga fram en bit men efter ett litet tag blev Jarita helt tokig och lyssnade inte på Sara någonting så vi höjde upp bettet ett hål och då vart det lite bättre. När vi joggat fram började vi gasa lite smått, Monita som var över taggad blev helt galen när Jarita kom upp eller gick om i galopp. Men gick hon själv längst fram gick det bättre, men sen drog hon på en galopp och då la hon även dit 2 av sinna snygga studs..

Vi gjorde lite intervaller ner mot sjön där vi sen vände och gasade tillbaka. Jarita vände lite före Monita och då satte Monita iväg och gjorde inga små studs hon vart helt galen. När vi fick stopp på de gasa jag och Monita iväg och Sara och Jarita kom en bit efter. Till sista sträckan då fick Jarita en galopp så var tvungen att försöka sakta av Monita, då fick hon nog drog tyglarna ur händerna på mig och drog på några studs även där. Sen joggade vi en bit till sen red jag iväg mot skogen och tog vallbyrundan medan Sara red hem. Monita vart mycket lugnare då och gasade när jag sa det och jogga när jag sa det. Joggade hem men skritta ville hon inte göra. När vi kom tillbaka var båda tjejerna trötta.

 Monita gäääspar innan ridturen.


 Monita och jag i rosa.

 Jarita och Sara i rött.

 Jarita och Sara skrittar iväg

 Monita

 Under ridturenThilda
Usch och fy
Idag tävlade Montró på Romme i ett 1640 m lopp. Hon stod på start och började med två galopper inom de första 300 metrarna efter en riktigt seg start. Sen är det inte lätt att köra på med sin ponny. Det vara bara att åka med för att inte få en tredje galopp och bli diskad. De sista 500 metrarna sprang hon på bra men annars gick inte loppet särskilt fort.
Urtrist att det alltid ska vara en massa galopper för damen. En fjärde plats blev det med en tid på mer än 1,5 sekunder över rekordet. Helt klart är i alla fall att hon inte är en sprinter och tydligen går hon bäst bakifrån också.
Ja,ja, det är bara att ta nya friska tag och se fram emot nya starter och utmaningar.