Vickelbyponny

Kriteriet 2021 & sulky-comeback!
Igår gick kriteriet på Solvalla och vår lilla Lega var med i startlistan! Han var klart långsamast om minst rutinerad, men han var med! Även Montró fick följa med till Solvalla för att göra sitt första sulkylopp sedan augusti 2017! 
 
Det blev en tidig morgon då Montrós lopp gick redan som lopp nummer 1. Tillie var såklart med även den här tävlingsdagen, men hon skutta glatt upp på morgonen när hon skulle få följa med på tävling. Vi gjore iordning hästarna, lastade och åkte till Solvalla. Vi var där i god tid innan så att hästarna hann vila lite i boxarna innan det var dags för värmning. Undertiden gick vi till inskrivningen för att hämta ut nummerbrickorna. Lego fick egna speciella "kriterie-brickor" som det stod hans namn på. 
 
Ponnyerna gjordes sedan iordning och värmdes i tur och ordning, sen var det dags för lopp. Montro var som sagt först ut. Hon startade på 40 meters tillägg i ett 1640 lopp. Hon kom iväg bra båda starterna (blev en omstart orsakad av ett annat ekipage först) och var snabbt ikapp hästarna på start. Thilda kör smart och smiter in på insidan av den första hästen de ska passera precis i utgången av första sväng, men Tro verkar slå ihop och slår på en rejäl galopp. Under galoppen kommer Terminator ikapp henne med Piri-Piri i släptåg. Hon ställer sig och svarar upp Terminater riktigt bra och håller sin position invändigt om hon hela första upploppsrakan, men tappar lite när de kommer in i kurvan igen. Hon kämpar på hen travet stämmer inte riktigt för henne. Thilda får bära henne större delen av loppet och de får kämpa för att hålla ihop travet. De passerar ytterligare några hästar och har nu Jas Gripen, Terminater & Piri-Piri framför sig. Thilda kör nu på säkerhet för att bara behålla sin position och inte få en till galopp, då riskerar hon att tappa sin placering igen. De kommer in på en trygg fjärdeplats på 1.51,7. Ingen supertid, men helt okej. Thilda hade testat dra upp checken ett hål extra istället för att bära Tro, men då hade hon surat ihop och Thilda fick driva lite på henne istället. Så nu vet vi att det är ingen bra idé, men något är det som inte riktigt stämmer. Vet inte om det är balansen eller orken som inte är där än. 
 
Efter Tros lopp var det bara att göra klart Lego, han skulle ut redan i lopp 3. Det var Olivia som fick äran att köra honom idag, första loppet för henne med honom. De gjorde det superbra, de var uppe bakom bilen i god tid och gjorde det så bra. Lego tyckte att bilen var lite läskig, men gjorde sitt bästa. Han hakade på två andra ponnyer som inte var så snabba under loppets första 500 meter, sen drog de ifrån honom lite. Men de kämpade på och kom i mål. Sist, men något annat hade vi inte heller väntat oss. 
 
Lego fick en liten kasse med ett fint grimskaft med en mässingbricka där det stod "Svenskt Ponnytrav kriterium 2021" och lite andra saker som Olivia fick. Han fick även en stor fin deltagarrosett och fick även behålla sina kriteribrickor.