Vickelbyponny

Glöder hemma igen - Välkommen Hia

Regn och kyla under helgen men ponnysarna tränas på ändå för fullt. I onsdags var "hovis" äntligen tillbaka och
skodde. Denna gång blev det Lasse och Montró som fick skos först men framöver kommer de tas en efter en. Skönt att de blir ordentligt genomgångna.
I tisdagskväll åkte vi och hämtade hem Glöder. Fanny var jätteglad och redan dagen därpå var de ute på en liten gemensam promenad. Det verkade nästan som om även Glöder var glad att träffa Fanny igen. Glöder hade också med sig en kompis. Lilla Hia (Hamras Lilla Hiawatha) Han är verkligen liten och söt. Han skall gå på bete här och även bli inkörd. Denna lilla ponny borde kunna bli rätt bra i ponnytrav. Han har ett jättefint steg och har ben som en spindel. Än så länge är han rätt omusklad men med lite träning efter inkörningen lär han lätt kunna springa runt 3 min.
I onsdags släppte vi dessutom ut de flesta på stora betet. En vild rusning var något som vi hade förväntat oss men, nej. Detta är utegående ponnysar så de körde ner sina mular i gräset strax innanför grindarna och verkade inte ha några som helst planer på att lyfta på huvudet förrän i höst. Men, mums vad gott det var med saftigt gräs.

             
 
 
Fler tävlingsresultat

Monita har nu startat i 2 lopp sen sist. På Solvalla ville det sig inte alls och hon bara galopperade. Hem och
kolla orsaken! Dagen efter stack Malena ut på ett mindre snabbjobb med Monita för att se vad som var felet.
Allt verkade bra men vi bestämde oss ändå för att testa och gå¨tillbaka till den gamla balanseringen. Det visade
sig fungera för på Rättvik vann dom montéloppet utan en enda galopp. Trots detta var Malena inte riktigt nöjd
så vi kommer fortsätta att pröva olika balanseringar.

 Referat från Rättvik:

Till Rättvik for Malena, Karin, Matilda och Lovisa för att tävla en B-loppsdag. Först ut var Ängdala Starlight och Karin i Gannes långlopp. Det var hennes första lopp efter flera års uppehåll. "Staris" var jättepigg och pinnade på bra men orkade inte hela vägen men kom i alla fall in på en fin tredjeplats på 2.03,2. Sen följde en lång väntan tills det var dags för montéloppet. Där startade "Staris" igen men denna gången satt Matilda i sadeln. Även Monita med Malena i sadeln skulle ut i detta lopp. Lovisa aggerade chatchdriver och red Petro i detta lopp. Monita vann på 1.55,1 efter att ha travat okej men Malena var ändå inte riktigt nöjd med hennes action. Det måste undersökas till nästa start. Dock hade hon inte en enda galopp denna gång. Trea i loppet kom också Lovisa med Petro och "Staris" och Matilda kom fyra på 2.06,1. Så detta blev ändå en rätt så bra dag. (Tvåa i montéloppet kom Jecson riden av Felicia Jansson, Mad Max ägare. Kul!)


Vi har även funderat på om hon har haft träningsvärk då hon hopptränade rätt hårt på onsdagen med Hanna på Rölagg. Monita tyckte det var jättekul men då timmen närmade sig sitt slut var hon så full med mjölksyra att hon vägrade gå ett enda steg framåt. Jag tror aldrig detta har hänt denna häst tidigare.
Vi har också släppt de flesta ponnysarna på bete i lilla sommarhagen. Desutom gick Karin och Ann igenom stora sommarhagen i lördags så snart är det dags att släppa alla på bete.
På tisdag kommer nog Glöder hem med sin nya kompis Hia. Fanny längtar såååå..!

 

Hoppträning på Gunnarsskäl

I tisdags var Monita och Triztan på hoppträning på Gunnarskäl. Monita tyckte det var jätteroligt och blev bara piggare för varje språng. Skulle hon inte bli inbjuden till Elitloppet så är en tvådagars hopptävling inbokad samma helg. Vet inte vilket som ska bli roligast. Triztan var också med och hoppade lite. Han tyckte inte att det var lika skoj och gjorde inte mer än han var tvungen. Erik fick dessutom alla ridtjejer att få hicka då han med sina 180 cm över havet, red lilla Triztan 120 cm hög. Även då gjorde väl Triztan lite som det passade honom själv.
I lördags kom dessutom Madicken Engström hem. Efter tre år hos familjen Nörby i Kolmården i yngsta dotterns,
Andrea, regi har de lämnat en lysande karriär bakom sig. Ett suveränt montéekipage som vi med glädje har
följt genom åren. Stort tack hela familen Nörby. Vi är så glada för allt ni gjort för vår "Dix".