Vickelbyponny

Snöa är såld
Under den korta tid vi haft Snöa har vi fått flera förfrågningar om vi har något russ till salu. Vi har ju Monaldo M som föddes i år men ingen lite äldre. Då vi fick Snöa var vår tanke att vi skulle skola om henne till ponnytravare och att Thilda, Lovisa och ev. Sara skulle tävla henne. Thilda red henne och Malena körde henne hemma och hon var alltid väldigt lugn och trygg men någon större hastighet fick vi inte direkt. När Thilda red henne så insåg vi hur välriden hon ändå var och bestämde oss, efter att Malena provat henne på träningstävlingen, att hon skulle få fortsätta som ridhäst. Nya planer smiddes om att hon skulle få gå några ridtävlingar innan hon ev. skulle få föl. Men så dök det upp en barnfamilj som hade letat i över ett halvår efter en familjeponny. Av en ren slump kom vi i kontakt med varandra och då de träffade Snöa föll hela familjen pladask för henne. Sötare och trevligare russ är svårt attt finna. Så efter flera provridningar blev så köpet klar i helgen. Egentligen sa de redan då de var här första dagen för att enbart titta på Snöa, att henne vill de köpa. Och nu är det då klart. Hon kommer dock stå kvar här till februari så att de hinner ordna stallplats för henne närmare deras hem.
Snöa kommer att få bli deras vän för livet. Mamman i familjen är inte större än att hon kan rida henne med enkelhet, brnen är 6 och 7 år gamla och lika hästtokiiga som mamma. Pappan i familjen har dessutom jobbat med travhästar en gång i tiden. Hos dem kommer hon att få det riktigt bra och vi önskar Snöa och hela familjen lycka till.
 
 
Mille är halt

Lulla Mille har plötsligt blivit halt. Vi har letat efter om något fastnat i hoven och igår var han varken svullen eller varm. Förmodligen har hans spatt blivit aktivt igen och vi får hoppas att det kommer att gå över snart. Annars får vi be Göran titta på honom.

Städdags

Under hela lördagen har det städats och fixats i lösdrifterna och mer fix blir det på söndag.
Allt vatten är bytt, nya saltstenar har lagts ut, ligghallen har motsats ur och ny halm ska in i morgon, ladugården vid kyrkan är städad och vagnar är flyttade. Selar och annan utrustning har jag tagit hem från kyrkan och renoveringen av sitsar på våra vagnar pågår för fullt. Allt ska vara klart tills Lovisa kommer hem igen och träningen drar igång igen.