Vickelbyponny

Äntligen!
Äntligen, fick vi tag på Fullträff. Ibörjan ville han inte alls men efter ett tag med mycket morötter gick han med på det :) Idag när vi äntligen fick tag på honom tog vi en liten längre runda, han börjar bli lite rund om magen nu.. Han tyckte att det var jätte kul att få komma ut och springa, men det var jobbigt. När man kör honom går han som en liten dressyrponny och kröker på nacken. Han gapar mindre och är inte alls lika stark när man kör lite längre med honom, kör man en kort runda blir han väldigt stark och vill bara gasa. Vi lät honom gasa lite på sträckorna men mestadels jogging hela rundan :)

 Umil och Fulllträff
Nytt försök
Idag ska Thilda och Sara försöka göra ett nytt försök i att få tag på Fullträff. Vill han inte idag heller vet jag inte vad vi gör, han har inte tränat sen i onsdags.. Om vi inte får tag på honom får vi ha en annan plan och kanske ta Montró och någon mer?

 Fullträff trivs bättre i sommarhagen än inspänd i vagnen just nu, men det ska det bli ändring på ;)
Jippolopp!
Idag fick Mille gå med på ett jippolopp på Sundbyholms travbana.
Han var hur taggad som helst och då det var 5 heat och en final, sparades han till finalen
och fick därför vila första heatet.
Malena tog då och körde honom lite för att värma upp honom. Därför gick han första heatet också.
Men Mille ville inte alls värma upp. Han låg på som en tokig och trots att Mille startade allra längst bak,
Malena höll hårt i tömmarna och körde i allra yttersta spåret så lyckades han ändå komma in bara någon meter efter segraren.
I nästa heat fick han springa så fort som kusken klarade av. De vann överlägset.
Även heatet därefter vann han med 200 m.
Tredje heatet höll kusken lite för hårt i honom så han kunde inte riktigt trava på så fort som han ville
men de kom ändå in som tvåa knappt slagna av Tor-Axa.
I finalen sen fick han som körde Mille i första heatet lotten att köra Mille igen. Kusken var oerhört taggad och ville vinna lika mycket som Mille. Mille är ju en rutinerad ponny och hade hittills lyckats smita mellan hästar på innersta spåret. Detta gick inte i finalen vilket ledde till att han fick backa sig ur fältet och hamnade därför bakom Tor-Axa igen. Men Mille gav inte upp. In på upploppet gick de ut i andra spår och pressade Tor-Axa hårt. Något för slappa tömmar ledde till en galopp. Men Mille ställde sig snabbt och tog upp kampen igen och gick om med något huvud men fick ytterligare en galopp då kusken förivrade sig lite. Tor-Axa tog tilllbaka ledningen igen och kunde vinna med en halv längd före Mille som återigen hade börjat närma sig.
Mille var saligt lycklig efter dessa lopp. Han sprang så folk häpnade när man berättade han han faktiskt är hela 22 år gammal. Men det är det här som Mille gillar allra bäst. Att få tävla i "springa fort".
Att han sedan gick i passgång varje heat de första 500 metrarna pratar vi inget om. ;) :D