Vickelbyponny

Vinterträning

Oj, vad tiden går! Väldigt länge sedan sidan uppdaterades. Deta mest beroende av att så fort vi haft en ledig stund så har det renoverats i köket. Men nu börjar det i alla fall närma sig slutet. Nu väntar vi bara på bänkskivorna som är specialbeställda och som inte kommer förrän den 15 januari.
 På hästfronten har det rullat på som vanligt då det gäller vinterträningen. Trots mycket sträng kyla försöker vi träna hästarna men då termometern visade -28 grader ville inte vi ens gå ut mer än nödvändigt så hästarna har fått stå dessa dagar. Ingen större fara då det däremellan har varit något varmare och då har det tolkats och busridits i snön.
 Flisan körs bara då det är lite varmare eftersom hon går på lösdriften och är oklippt. Om hon skulle bli för svettig känns det elakt att låta henne stå ute i -25 grader.
 Vi är glada åt snön vilket gör att häsytarna kan tränas barfota men kylan är kanske lite väl kall. Varmare än - 20 vore bra i alla fall. Toppen vore det om det låg runt -5 grader så där. Och gärna lite sol också.

 Tog lite foton idag på lösdriftshästarna. Mille ser ut som en riktig "Gubben Frost". Det är också svårt att ge hästarna tillräckligt med vatten i lösdriften då vattnet fryser så snabbt. Sitter och passar på när de ställer sig vid vattenbaljan och springer då ut och vattnar dem med ljummet vatten i hinkar. Det kommer att bli svårare nu när skolan börjar. Hoppas på lite varmare väder.
 På lördag har Malena blivit inbjuden till Sundbyholms travgala för att mottaga pris från sällskapet för bästa montéryttare 2009 för kat B. De blir t.o.m. bjudna på middagen i år. Underbart!