Vickelbyponny

Resultat från Monté-SM

Monté-SM gick väl för Monitas del inte alls som vi hoppades. Hon blev diskad igen men trots det var Malena nöjd med henne för hon var verkligen snabb mellan galopperna. Lite besviken blev nog Malena men strax efter loppet började hon redan se fram emot Guldstoet. Vi får hoppas hon är med där och kämpar om en bra placering och ev ett rekord under 1.50. På söndagen kommer hon dessutom att tillsammans med Montró starta på Östanåkra om allt går vägen.

Referat: Monté-SM för Monita. Efter att ha krånglat i starten kom hon till slut iväg ocg tog ifatt klungan och gick direkt upp på en tredje plats. Utgångshastigheten för ledarna var ursinnig, 1.41 första 500m och Monita var inte så långt bak. En tid långt under 1.50 hade säkert. Strax därpå kom Pralinus och Lexius uppoch pressade Monita till en kort galopp och gick om. Efter ytterligare en galopp 600m kvar gick även Iva Roll om Monita. In på upploppet var Monita på en klar sjätteplats och var varken hotad eller kunde hota någon. Men hon var ordentligt trött efter den hårda öppningen och det lösa underlaget (som passade henne dåligt) och c:a 120 m från mål fick hon sin tredje galopp och blev diskad. Trots att Malena försökta rida på säkerhet i slutet snubblade Monita till och tog två galoppsprång och saken var klar. Tredje starten i Monté-SM slutade återigen med en diskning. Hon kom i mål på en tid runt 1.54.
I shettismontén startade Madicken. Som vanligt visade hon att monté det är något hon gillar. Efter att tagit ledningen i starten kunde hon tryggt lägga sig på en tredje plats under störe delen av loppet. Efter två små galopper blev hon upphunnen av Sting som hon sedan hängde på och även kunde utmana på slutet. Madicken kom i mål som fyra med blev placerad som trea då tvåan i loppet, Gläntans Domino, diskades för galopper. Ett nytt fint montérekord blev det på tiden 2.34,9. Underbara lilla Madicken. Du överraskar alltid då det är Monté-SM. Denna vecka är också sista veckan som Malena står som ägare till Madicken. Nästa vecka ägs hon av Therese Burman och hennes dotter Hannah en bit utanför Romme. Vi kommer sakna henne mycket.

Monitas Monté SM-lopp:

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress