Vickelbyponny

Fler tävlingsresultat

Monita har nu startat i 2 lopp sen sist. På Solvalla ville det sig inte alls och hon bara galopperade. Hem och
kolla orsaken! Dagen efter stack Malena ut på ett mindre snabbjobb med Monita för att se vad som var felet.
Allt verkade bra men vi bestämde oss ändå för att testa och gå¨tillbaka till den gamla balanseringen. Det visade
sig fungera för på Rättvik vann dom montéloppet utan en enda galopp. Trots detta var Malena inte riktigt nöjd
så vi kommer fortsätta att pröva olika balanseringar.

 Referat från Rättvik:

Till Rättvik for Malena, Karin, Matilda och Lovisa för att tävla en B-loppsdag. Först ut var Ängdala Starlight och Karin i Gannes långlopp. Det var hennes första lopp efter flera års uppehåll. "Staris" var jättepigg och pinnade på bra men orkade inte hela vägen men kom i alla fall in på en fin tredjeplats på 2.03,2. Sen följde en lång väntan tills det var dags för montéloppet. Där startade "Staris" igen men denna gången satt Matilda i sadeln. Även Monita med Malena i sadeln skulle ut i detta lopp. Lovisa aggerade chatchdriver och red Petro i detta lopp. Monita vann på 1.55,1 efter att ha travat okej men Malena var ändå inte riktigt nöjd med hennes action. Det måste undersökas till nästa start. Dock hade hon inte en enda galopp denna gång. Trea i loppet kom också Lovisa med Petro och "Staris" och Matilda kom fyra på 2.06,1. Så detta blev ändå en rätt så bra dag. (Tvåa i montéloppet kom Jecson riden av Felicia Jansson, Mad Max ägare. Kul!)


Vi har även funderat på om hon har haft träningsvärk då hon hopptränade rätt hårt på onsdagen med Hanna på Rölagg. Monita tyckte det var jättekul men då timmen närmade sig sitt slut var hon så full med mjölksyra att hon vägrade gå ett enda steg framåt. Jag tror aldrig detta har hänt denna häst tidigare.
Vi har också släppt de flesta ponnysarna på bete i lilla sommarhagen. Desutom gick Karin och Ann igenom stora sommarhagen i lördags så snart är det dags att släppa alla på bete.
På tisdag kommer nog Glöder hem med sin nya kompis Hia. Fanny längtar såååå..!

 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress