Vickelbyponny

Blandade resultat - Ömsom vin, ömsom vatten

I helgen som var drog Malena till Färjestad för att starta Monita och Montró. Båda såg ut att ha mycket bra chanser i sina lopp men båda slutade med diskningar. Montró var först ut och tog ledningen snabbt trots 40 m tillägg. Redan i första kurvan var hon i en betryggande ledning. Redan under första varvet drog hon på sig två galopper men ledde fortfarande in på upploppet då en 2.04-ponny kom ifatt henne. Montró höll emot bra och den andra fick en galopp vilket gjorde att Montró behöll sin ledning men fick tyvärr en sista galopp c:a 40m före målgång. Hon ledde då klart.
Hon var duktig men orutinen gjorde att hon galopperade. I Monitas lopp, som var ett autolopp, hade hon spår 2 och kunde därför snabbt ta hand om ledningen. Malena tyckte hon verkade snubbla till lite väl ofta under loppet och vid första passeringen vid mål kom första galoppen. Hon ledde fortfarande men blev passerad efter andra galoppen som kom 600 m kvar. Monita tog nu i för kung och fosterland och var uppe för att gå ut och om ledaren i sista kurvan då hon snubblade till igen och fick sin tredje galopp. Loppet gick i 1.46-1.47 tempo och efter loppet såg vi förklaringen till Monitas galopper. Båda hennes boots var fulla med hål efter bakskornas broddar. Hon hade helt enkelt fastnat med broddarna i bootsen. Inte konstigt att hon fick galopper. Till nästa start ska vi pröva ballskydd i stället och hoppas att detta är reseptet. Malena var i vilket fall jättenöjd med båda två. På hemvägen skrattade vi åt varandra. Så här nöjda har vi aldrig varit efter två diskningar samma dag. Men man kan inte annat än att vara nöjd efter två så fina kämpar insatser.
Dagen efter åkte vi till Skansen på Guldruss. Där fanns som vanligt massor med snygga russ. I Monitas klass var de bara tre stycken men Monita visade upp sin bästa sida och blev tvåa på 41 poäng. Hon fick mycket beröm för sina fina ben och välmarkerade ledgångar samt sin fina trav. Det var nästan att vi trodde att hon skulle få 9 även på detta. Montró gick 4:a på 40 poäng och fick fina omdömen. Dock märktes det på både Monita och Montró att de tävlat dagen innan men det gjorde inte så mycket när de ändå fick så fina omdömen. Jarita fick också 40 poäng och gick sexa i ringen. Best In Show blev Silverboy.

 
 

Tros lopp på Färjestad c:a 5 minuter in i filmen kommer hennes lopp:

 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress