Vickelbyponny

Jaritas och Mad Max första segrar.

Så var årets först start avklarad för Monita. Hon kom tvåa i ett montélopp med Fanny. Malena är nöjd med både placering och Fannys ritt men lite besviken på Monita som dels inte ville ta i ,dels hennes galopper. Letar nu travlopp till henne och hoppas att hon där kan visa vilken otroligt duktig och snabb ponny hon är. Hon är i en fantastisk form nu och har väl inte mått så här bra på många år.
Lovisas häst Jarita vann sitt första lopp och Mad Max vann också för första gången. Malena var så stolt.
I morgon startar Lasse på Färjestad i monté igen. Vi håller tummarna för honom och hoppas att han ska sätta pricken över i denna gång. Han är sååååå värd en seger. Men det blir nog svårt då det är en storfavorit som står på volten bakom honom. Men man ska inte ge sig förrän loppet är ridet. Och med lite tur kan han nog komma bland de tre. Vi hållar alla tummar vi kan för honom i morgon.

Referat från tävlingsdagen:

 Så har ponnysarna börjat sin tävlingssäsong. Först ut denna dag var Tejas Jarita och Lovisa. De gjorde en kanonfin start från springspår och kom upp i ledningen direkt. Väl där luffsade hon på som hon brukar men efter ett tag började hon tycka att det var rätt kul i ledningen och började ta i lite och utökade därmed sin ledning. Hon vann enkelt på ett nytt fint rekord, 2.26,5. En sänkning med över 9 sekunder. Tårarna rann på både kusk och många i publiken. Jaritas första seger och fler lär det bli så fint som hon sprang. Stort grattis Lovisa!
 Lite senare var det dags för Stuteri Tusens första uppfödning att starta. Mad Max gjorde precis som Jarita och gick snabbt upp i ledning och där kunde ingen hota honom. Ett väl genomfört lopp men han slapp att sänka sig. Även här gräts det rejält på många håll. Jättegrattis Felicia! 
 I dagens sista lopp var det dags för Monita och Fanny att gå ett riktigt långt montélopp. Fanny var för ovanlighetens skull riktigt nervös då Monita hade värmt otroligt bra och dessutom har hon gått kanonbra i träning så förhoppningarna var högt uppskruvade. Direkt i starten galopperade Monita så Iva Roll (största konkurenten) var därmed hack i häl direkt. Men så galopperade även Iva så då båda hade ställt sig så var 20 m av de totalt 60 m som Monita hade tillgodo  på Iva tagits in på bara 100m. Trist men Fanny kämpade på och då ett varv återstod gick Iva upp i ledning. Monita hakade på men fick en galopp 900 m kvar. Det dröjde innan hon hade ställt sig och då hade Iva dragit ifrån med nästan 40 m och loppet var mer eller mindre kört. Den sista biten red Fanny på säkerhet och ingen av hästarna gick för fullt på upploppet då Iva var på väg mot en säker seger. Tiderna var inte heller så imponerande, 1.54 för Iva och 1.58! för Monita. I vilket fall var vi rätt nöjda med andraplatsen men lite besvikna på Monitas galopper som vi trodde vi hade fått ordning på. Vi hoppas nu att det ska bli ett bra lopp framöver som gör att hon får visa vad hon egentligen kan. För det kan hon!

dsc_0463

jarre2

Film på Jaritas segerlopp: 

 
Mad Max´s segerlopp:
 
 
Monitas montélopp:
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress