Vickelbyponny

Duktig Tro

Det känns verkligen som vinter nu. Mellan 5 och 10 minusgrader men helt vindstilla. Alla i familjen är ute mycket och idag har t.o.m. David varit ute och tolkat med hästarna. Det händer kanske en gång om året men han tycker det är lika roligt varje gång, så man undrar varför han inte gör det oftare. Idag var det t.o.m. han som bad Malena om att få vara med och tolka.
Fanny och Erik var också ute och rid idag. Erik rider inte så ofta men sånna här vakra dagar kan inte ens han motstå en liten ridtur.
I går red Malena för instruktör igen på Lasse. Denna gång fick de trava en hel del och hon lyckades få honom lugn och bara rida honom med tankens kraft. Både att få honom att skritta från halt, till att övergå till trav och därefter sakta ner. Hon var jätteglad efter ridpasset. Så när vi kom hem skulle detta även testas på Montró och för att undvika att frestas att ta tag i tyglarna, reds Montró barbacka och enbart i grimma. Först hade hon grimskaftet runt Tro´s hals men efter bara en kort stund plockade vi bort även det. Det är helt otroligt hur bra det gick. Tró blev trött men inte för att det var så jobbigt fysiskt utan mer för att hon hela tiden var tvungen att själv tänka efter vad Malena ville att hon skulle göra. De skrittade, travade, svängde och gjorde halt. De t.o.m. galopperade en liten bit under turen. Halva turen (i början) gick inne på upplogade vägar i skogen men den andra halvan gick på lite mindre vägar. Hela turen blev 4,5 km lång. Häftigt att se hur denna lilla ponny på endast 4 år, trampa under sig, söka sig nedåt och böja lite lätt på halsen och gå i perfekt form. Inga tyglar eller skänklar utan bara säte och röst. Dessutom att se hur lydig hon är, gör att man inte kan annat än vara lyrisk över henne.

Har du tappat tränset

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress