Vickelbyponny

Trollglänta har startat
Idag startade Trollglänta för första gången på tre år. Och det i Malenas och Ericas träning. Starten gick på Lindesberg på ett lunchtrav. Det var nervöst men mindre nervöst än man skulle kunnat tro.
Kl. 10 lämnade vi stallet, Ann, Malena och Erica med Trollis i släpet. Lastningen gick jätte lätt och hela resan var så lugn att vi nästan trodde vi hade glömt hästen hemma.
Väl framme lastade vi ut henne och hon var så otroligt lugn mot hur hon har varit tidigare (för tre år sedan) att det var en fröjd att se henne.
Malena och Erica gjorde i ordning henne för värmningen och då började Trollis darra rejält. Så då Malena satt upp i sulkyn var hon så taggad att hon lättade något fram och skuttade framåt. Med den senaste olyckan i bakhuvudet blev Malena lite skärrad så hon travade därför snabbt iväg mot travbanan. Men där gick det bra. Trollis var pigg och låg på ordentligt men skötte sig utmärkt. De joggade 4 rätvarv innan vi tog in henne och duschade av henne. Då var hon lugn igen.
Malena red sedan en häst åt Trollis förra tränare och lyckades komma 6:a trots en galopp precis innan bilen släppte fältet  som gjorde att hon var sist i fältet in i första kurvan. Men Malena var iskall och red sparsamt och gav häästen ett snällt lopp och eftersom fältet var så väl samlat kunde hon sedan på upploppet snirkla sig fram till en 6:e plats på en helt okej tid: 1.18,6. T.o.m. tränaren var positivt överraskad över resultatet.
Sen så var det då dags för Trollis lopp. Nu blev vi alla riktigt nervösa men Trollis var helcool. Lite taggad såg man att hon var men hon var ändå mest glad.
Hon låg på ordentligt i veterinärvolten men blev lugnare när hon kom ut på banan. Men så efter provstarten knäckte hon checken. Ja, ja. Då kör vi utan då, sa Malena. Det gör vi ju ändå alltid hemma.
Och så fick det bli.
Loppet var riktigt spännande och målet med starten denna gång var att komma runt med godkänt lopp då vi inte har en aning om hur hon fungerar eller hur hon ligger till i träningen. Första varvet var det tre hästar som drog i väg i full fart och lämnade det övriga fältet bakom sig med 30-40 m.  Malena tog det lugnt denna gång också men plötsligt låg hon första ytter i den bakomföljande kungan. Hon körde ifrån klungan tillsammans med en annan så hon kunde gå in på innerspår. En annan gasade samtidigt förbi henne och la sig framför. Där låg hon in i sista sväng då en annan häst kom upp utanpå henne. Då började hästen framför krokna men Malena och trollis blev instängda då även hästen utaför också började krokna i samma takt. att backa sig ut gick inte heller då det var fler hästar bakom. Därför låg Malena bara kvar och hoppades på det bästa. I mål trodde Malena att de blivit första utan peng men då resultatet lästes upp visade det sig att de istället fick sista peng. Tiden blev 1.33,6, en tid endast 1 sekund från hennes medeldistansrekord. Klart vi var nöjda med den starten. Det bästa av allt var att Trollis skötte sig så bra och att hon kom i mål med gott om krafter kvar. Så då kan inte träningen har varit helt fel i alla fall.
Nu planeras det för en montéstart framöver också. Där borde hon ha ännumer att hämta, tror vi.

Trollglänta och Malena

Malena och Wisse varvet kvar

Ett varv kvar

Lyckliga tränare och ägare


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress