Vickelbyponny

Monté på Örebro
Idag packade Malena och Ann in sig i bilen tillsammans med Ted och lastade Panter och Montró i transporten. Det hade sagts att det skulle bli regn hela dagen så humöret var väl inte på topp. Montró gillar ju inte att springa i regn, ja, knappt i solsken om banan är kladdig. Mycket känslig ponny, det där.
När Malena kom med Montró såg vi att hon hade tappat en framsko och då jag kom med Panter visade det sig att även han hade tappat en framsko samt att den andra var halv.
Skit!!! Det var bara att åka hem på stört, från sommarhagarna, och hämta skohinken, leta upp passande skor och söm.
Naturligtvis hade vi ont om tid och vi hittade inte alla grejer. Men vi bestämmde att vi skulle sko dem på banan när vi kom fram istället. Vi plockade upp Thilda längs vägen och Ted satt och sov i sin bilstol nästan hela vägen till Örebro. På slutet mutade vi honom med lite film från Thildas mobil. Favoriten "Babblarna" fick rycka in och rädda bilturen.
Väl framme lastade vi ur hästarna och Malena började med att ge Ted mat. Sen skulle hon sko båda två. Det visade sig att det var stört omöjligt (av olika skäl) så vi beslöt att båda skulle få tävla barfota. Nu var det så att vi hade missat att ta med en hovtång och då blir det svårt att dra av skorna. Så vi började leta runt på banan efter någon som hade hovtång. Tillslut hittade vi en tränare så själv strax skulle iväg och tävla på Mantorp. Så snabbt som ögan drog Malena av skorna och Ann sprang tillbaka med hovtången.
Så fixades hästarna och Thilda och Nathalie (som skulle rida Panter) hoppade upp för att värma hästarna genom jogga runt banan. Tanken var att båda skulle gå 3-4 bakvarv men av någon anledning hann de bara två. Så efter nästa lopp fick de rida lite snabbt i rätvarv. Panter gick bra men Tro var helt omöjlig. Hon bara galopperade och när Thilda försökte få ner henne tog hon bettet och försökte dra med henne istället. 
Värmningen av Tro gick så dåligt att våra förhoppningar om en framskjuten placering sjönk så lågt att vi bestämde oss för att Thilda enbart skulle försöka få runt henne och att en 5:e plats var helt okej. Panter hade ju sämsta tiden så han kanske skulle kunna fixa en 4:e plats i så fall. 
 
Fortsättning följer.....
 
 Bilder från värmningen
 
Först bilder från den långsamma jogging-värmningen i bakvarv
 
 
 


 
 


Sen värmning i lite högre fart i rätvarv
 
Panter och Nathalie går klockrent
 
...men Montró ville INTE trava.
Thilda kämpar med att få ner en galopperande, övertaggad Tro, i trav.
 
Inte lätt när ponnyn bara vill dra.
 
 
 
 
 
Och där flyr de bort.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress