Vickelbyponny

Filmer från helgens tävlingar
Här kommer filmer från helgens lopp.
Först ut var Montró och Lovisa, i Tröst-SM, som gjorde ett superlopp och sög bra sista varvet före mål. De låg 3:a in i kurvan under avancemang men ett felsteg gav en kort galopp och så tappades farten. Hon kom dock in på en 5:e plats på en tid under 1.50 igen. Vilket team!
 
 
Därefter var det dags för Måntuva och Sara som i dag fått äran att hålla i tömmarna då Thilda var på utbildning i Wången.
Loppet var ett Supersprint på endast 1140 m och Tuva hade fått spår 2. En lugn start gav henne en bra position in i första kurvan. Borte långsidan suger hon ifatt ledaren och går ut i andra spår och ligger där och pressar. In i kurvan får även hon en galopp som stoppar upp rejält. Men trots att hon blev passerad av flera hästar springer hon superbra in mot mål och är bara en hals ifrån seger. Segraren klarade sig för att mållinjen var där den var men det var väldigt roligt att se hur sugen Tuva är att vinna samt vilken spurt hon kan göra. Något som hon börjar visa allt oftare. Riktigt snyggt kört av Sara också. En bra tid blev det också även om den är inofficiell: 2.03.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress