Vickelbyponny

Tuva och Toka på Valla
Så var det åter dags för tävling för Tuva och Toka. Denna gång var det Thilda som skulle köra båda två och dessutom skulle Tuva åter försöka sig på att gå ett montélopp. Det gick ju sådär sist.
Redan kl 05.30 var Thilda här för att göra i ordning hästarna. Nu har det ju blivit mörkare på morgnarna så det var kolsvart när Thilda gick ut i hagen för att leta efter hästarna. Med enbart lyset från mobilen började letandet och det var inte lätt för nartuligtvis var hästarna knäpptysta och stod och tryckte i ett buskage. Men tillslut så fick hon tag i båda. Denna gång följde Tobbe med som chaufför, på plats skulle Lovisa komma för att hjälpa till md selningar och hästbyten.
Först ut var Tuva i ett travlopp där man handikappades efter antal segrar. På pappret såg loppet rätt tufft ut men Tuva gjorde det hon skulle och kom in på en fjärdeplats efter en superspurt över upploppet, som vanligt numera. Hon var lite lat och loj i början av loppet vilket resulterade i den måttliga tiden: 2.06,3. Ändå klar godkänt då hon pinnade på riktigt bra, speciellt mot slutet av loppet.
Sen var det snabbt in med henne i boxen för att ge sig ut för att värma Toka och direkt efter Tokas värmning var det dags för Tuvas montéstart. Där uppförde hon sig riktigt illa då hon under stora delar av loppet ville vända och springa ut från banan. Thilda fick sitta och hålla i vänster tygel med båda händerna för att hon skulle hålla rätt spår. De kom imål sist av alla på en hygglig tid ändå: 2.14,7 i ett supertufft lopp bland idel montéspecialister. Trots detta sprang ändå Tuva under 2 minuter vid ett flertal tillfällen under loppet viljet gör att man förstår vilka otroliga fartresurser hon sitter inne med men det gör också att man blir otroligt frustrerad över arr hon ska bråka hela tiden i loppen. Om hon bara kunde ta och koncentrera sig på att springa så skulle hon kunna bli minst lika grym i monté som hennes pappa, mamma och mormor. Men vi får försöka hitta på något under vintern så hon sköter sig i monté till nästa år.
Snabbt in för byta till Tokas lopp. Och Toka var dagens glädjerus. Förrutom en rejäl stoppgalopp i början sprang Toka på riktigt bra och skötte sig utmärkt. Hon kom in som 5:a på sin näst snabbaste tid: 2.20,1. Duktiga lilla Toka. Hon kan verkligen om hon bara vill. Lite utrustningsändring kanske också hjälpte till men hur som helst är vi supernöjda med hennes insats.
 
 
OBS! Gamla bilder
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress