Vickelbyponny

Ultraljud
Idag kom vår snälla veterinär över och gjorde ultraljud på Montro, Måntoka & Måntuva. Tro & Toka har båda blivit ultraljudade tidigar, men för Tuva var det första gången. 
 
Vi började med Montro, som är mest rutinerad. Jag var lite nervös eftersom hon inte tog sig förra året & sen gick om en gång nu i sommar, men när Göran kände på henne så tyckte han att hon kändes dräktig, livmodern var fint sammandragen. Därefter in med UL-kameran som bekräftade vad han sagt. Ett fint litet foster & en bultande hjärta såg vi. Skönt! 2 av 5 dräktiga (Rosett är dräktig sen tidigare i somras).
(null)
Montros UL-bild
(null)
Rosetts UL-bild
 
Därefter var det dags för Toka. Hon har blivit ultraljudad en gång innan och tyckte att det var lite obehagligt, men hon skötte sig bra. Även hon kändes rejält sammandragen & dräktig, vilket även UL-kameran bekräftade.
(null)
Tokas UL-bild
 
Sist att kolla var Tuva. Hon var jättespänd, men skötte sig riktigt bra även hon. Däremot kändes hon inte dräktig när Göran först kände, men som han själv sa; han kan ju ha fel. Så in med kameran & kolla. Men tyvärr så hade han rätt. Inget foster så hon var inte dräktig.
 
Sista hästen som blivit betäckt är Monita, men hon verkar inte kunna bli dräktig längre. Jättetråkigt, men hon har ju gått med Malton hela sommaren, så skulle det bli en liten bebis nästa sommar vore det underbart! Men vi tror inget på det, därför kommer vi inte göra fler UL på henne. 
Anonym

Vilket dygn är UL bilden Montros foster tagen? :)

Svar: Ungefär 30 dagar.
Vickelbyponny

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress