Vickelbyponny

Ett soligt solvalla
I lördags var det återigen dags fär Tro och Toka att starta i trav.
Denna gång var Tro ut först. Tro var så enormt taggad att Thilda inte ens med hjälp knappt fick på checken, för då skulle Tro stå på bakbenen. Helt otroligt hur taggad hon är inför lopp. Så var hon inte alls som unghäst.
I vilket fall så såg loppet helt okej ut även om vi misstänkte att Rodden skulle kunna springa bra i monté. Han har tidigare visat fartresurser och har gjort bra ifrån sig i år redan.
Starten gick och Tro och Thilda satte den perfekt. Tro är ju inte så startsnabb så hon tappade lite till Rodden i början av loppet.Men varvet kvar började hon tugga ifatt och 800 m kvar låg hon c:a 10 m bakom. Då lägger hon på världens galopp och tappar c:a 50 m mot ledaren, Rodden, och halkar ner på en tredje plats. Då rycker Thilda tussarna och genast är Tro nere på 48-tider. Hon tar ifatt och in på upploppet närmar hon sig sakt. Men Rodden svarar bra och Tro får se sig slagen med c.a 5 meter. En hyffsad tid på 1.54,4 blev det i alla fall och även om vi hoppats på seger så gjorde hon ett rätt bra lopp.
Därefter var det Tokas tur. Efter att ha värmt två gånger fick hon gå ut i ett lopp som såg helt hopplöst ut på pappret. Vi hade sagt innan loppet att hon får ta det som ett snbbjobb bara. Men lilla Toka överraskade stort. Efter en bra start blev hon lite stressad i första kurvan (och började trampa luft) då två av de snabbare hästarna var på väg om henne. Men så fort de gått om henne släppte hennes spänningar och hon började trava. SÅ SNYGGT hon travade, och så lungt och fint! In mot upploppet låg hon trea men bakhästarna hade nu tagit ifatt en del. In på upploppet kom hemmahästen L.A. Irie upp och pressade henne under hela upploppet. Vi hade alla hjärtat i halsgropen , rädda för en galopp, men hon bara sprang på och höll emot hela upploppet och kom i mål som trea. Då tvåan i mål diskades för målgalopp, blev Toka därmed 2:a på nya rekordet 2.16,4. Vilken superponny!
Så vägen hemåt gick fort och lätt då två andraplaceringar inte är så tokigt då båda häsarna gjorde riktigt fina lopp.




 
 
 


 









 
 
 
 
 


 




 
 
 

 





Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress