Vickelbyponny

Mantorp 10/5
Igår åkte Malena, Sara, Thilda, Tillie & Saras kompis Hanna till Mantorp. I transporten stod Montró och Måntoka.
Toka skulle gå ut i två lopp, ett med Sara & ett med Thilda. Montró skulle även gå ut i montén med Thilda. 
 
Vi var där i god tid och Sara började med att värma Toka. Toka skötte sig bra i värmningen men vi beslöt oss att lägga på ett par lätta boots bak. Till loppet blev Toka slö och ofokuserad och ville inte alls springa. Så det blev en nolla för Sara och Toka i det loppet. 
 
Därefter var det Tros tur att värma. Som vanligt värmde hon i vagn och var väldigt laddad. 
 
 
Efter Tros värmning var det dags för Thilda och Tokas lopp. Toka kom iväg bra och travade fint redan från start, men när hon skulle gå om hästen invändigt blev hon väldigt osäker och vågade inte riktigt gå om utan saktade in, började slå med huvudet och slog av på farten. I kurvorna gick Thilda in bakom för att spara på Toka och låta henne känna sig stark, men så fort de skulle om blev hon osäker. Men ca 700 kvar satte hon fart och sprang om utan större svårighet och drar ifrån en bit innan hon kastar sig i galopp. Under loppets sista 600 han hon med 3-4 galopper och blev därför diskad. Men Thilda var nöjd och kände att hon fick lite bättre koll på hur vi ska lägga upp värmning/lopp på lördag på Solvalla. 
 
 
Direkt efter Tokas lopp hoppade Thilda upp på Tro för att rida montén. För ovanlighets skull var de två hästar på Tros volt. Den andra hästen var lite snabbare ut, men Tro och Thilda lyckades behålla innerspåret och svarade upp den andra. Efter ca 200 m fick den hästen en galopp och Tro fick själv fortsätta jaga ikapp fältet. 700 kvar är hon ikapp klungan men drar då på en galopp och halkar efter. Men nu var hon så pass nära dem att Thilda bara lät Tro trava om dem utan större svårighet. 200 kvar var hon uppe i ledningen och joggade lugnt och fint in i mål med en ledning på ca 30 meter. Ingen supertid (1.58,0), men helt klat godkänd och det räckte ju till seger. 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress